У Раді пропонують заборонити Януковичу їздити у годину-пік

Верховній раді пропонують заборонити перекривати рух в Києві у години-пік для проїзду осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Відповідний проект закону зареєстрували у Верховній Раді опозиціонери Андрій Павловський та Олександр Бригинець.

“Тимчасово обмежувати або забороняти рух транспортних засобів, пішоходів на окремих ділянках вулиць, автомобільних доріг під час проїзду автомобільним транспортом осіб, зазначених у частині першій цієї статті, забороняється у робочі дні з 7.30 до 9.00 та з 17.30 до 19.00“, – говориться у проекті змін до закону.

Крім того депутати пропонують зменшити час для тимчасового обмеження руху для проїзду таких осіб з 10 хвилин до 5 до проїзду і з 3 до 1 хвилини після проїзду таких осіб.

“Зупинка дорожнього руху на 13 хвилин у години найбільшої інтенсивності руху, у так званий “час-пік”, коли громадяни їдуть на роботу та повертаються додому, породжує суттєві наслідки морально-психологічного, економічного та екологічного характеру”, – вважають автори проекту.

“Порушується дисципліна трудового дня, оскільки через запізнення працівники несвоєчасно приступають до виконання своїх професійних обов’язків. Внаслідок простоювання у заторах великої кількості транспорту збільшуються викиди у атмосферу продукти згоряння автомобільного палива. Через втрату можливості ефективно використати свій час люди почувають себе у стресовому  пригніченому стані”, – йдеться у пояснювальній записці.

Українська правда

1 Comment

  1. нехай вже лiтае на гвинтокрилi, нащо грошi вколотили , може вiн, правда боiться? на нього схоже

Comments are closed.