Як державні паразити з БТІ знищують українське село.

Про що пишуть друзі:
Vadim Resnick:
Ні, не злочинець, а той з кого здерають останні штани. Уявляєте, туалет я поставив там де мені зручно, так санстанція каже – валяй його та перенось до іншого місця, треба щоб туалет був від підвала на відстані 2 метра, та яка тобі різниця де моя родина буде ср…ти, а де картоплю зберігати ?
Ну й щоб не переносити, а вони цього “порушення ” не бачили , то давай, плати на лапу.
То я просто кинув цю гру з держслужбовцями, нехай може колись до влади прийдуть розумні люди, то вже онуки й узаконять, Хоча я взагалі не розумію навіщо мені у селі, на кожен сарай чи курятник мати дозвіл від БТІ, добудував до хати веранду, плати штраф якщо добудова не погоджена з архитектором, ( а архитектор навіть й документи не дивиться, а дивиться скільки ти приніс), узаконюй, бо БТІ докумнти не дасть, та й плати треба більше у кілька разів ніж коштує саме будівництво, навіщо все це ?, це ж моя хата , а не багатоповерхівка, де мені потрібно щось перебудувати чи добудувати я маю верішувати сам, рухнув сарай, сам винен хоч й архитектору заплатив, навіщо вигадано таке знущання над власниками приватних будівль ? А то як під кущ потребу справив, то це нормально, а як поставив кусок шиферини, щоб у дупу не дуло, то вже треба дозвіл брати від пожежника. санстанції. архитектора, БТІ й т.д. і крізь плати, плати, дай,дай.
Ми приберемо БТІ, були такі гасла, ніфіга, як робило воно так і робе тільки додали ще одного посередника, від якого БТІ вимагає справку, а воно від мене гроші, от і вся рефрма БТІ.
Я Б ЗРОБИВ ТАК – Якщо я продаю свою ( чи батьківську) хату, то прийшов до натаріуса, показав документ, що я, це я і хата то моя, сказав, що продаю хату ось цієй людині, віддав свій документ на право власносні натаріусу, він виписав новий документ на ім’я нового власника, заплатив ВСТАНОВЛЕНУ пошліну, і все !!! Навіщо мені бігати скрізь та узаконювати туалет чи веранду на своєму подвір’ї ?
У нас в районі є села які вимирають, подвір’я з хатою продають за 800-1000 грн, а от щоб оформити купівлю у БТІ потрібно викласти багато тисяч грн., тому ці хати ніхто й не купує, все руйнується, що можно те розтягують, все поростає бур’яном, а так молоде подружжя могло б придбати садибу й жило б село далі, а так діти покидають старих, бо хочуть жити окремо, скитаються по квартирах у місті, роботу шукають, бідують, старі померли, теж їхню хату не продаси, бо треба курятник узаконювати який ще дід поставив, так й іде все прахом.
Віват БТІ, віват реформам ! Відроджуй село !
Перебудову, добудову в багатоповехівці, згоден на всі 100%. треба погоджувати з архитектором.
Першоджерело – з фейсбуку