“…як Хюндай у зимову ніч”

16 січня відбудеться акція залізничників на захист своїх трудових, соціальних та економічних прав й проти порушення чиновниками Кабінету міністрів України та адміністрацією Укрзалізниці галузевих угод і галузевого законодавства у сфері залізничного транспорту. З 10:00 до 13:00 біля стін Кабінету Міністрів України працівники Укрзалізниці та незалежні профспілки вимагатимуть покарати всіх відповідальних за безлад та беззаконня, що панують на Укрзалізниці.

Прес-анонс

Від початку процесу реорганізації Укрзалізниці ми, залізничники, все частіше стикаємося з несправедливістю, а наші трудові, соціальні та економічні права постійно порушуються. Як фахівці своєї справи, розуміємо, що корінь всіх проблем не криза, не провина робітників, а в першу чергу — небажання чиновників виконувати свої обов`язки, дотримуватися домовленостей та законодавства.

Порушення основних правил та законів управління залізничним транспортом, незабезпечення необхідного розвитку залізничної промисловості та виробництва нових потягів, байдужість до проблем спеціалістів галузі — саме ці помилки чиновників часто заганяють нас, залізничників, у глухий кут проблем, які ми не в змозі самостійно вирішити.

Тому ми гуртом йдемо до Кабінету міністрів з нашими вимогами до чиновників та адміністрації Укрзалізниці.

Від Кабінету Міністрів ми вимагаємо:

1.Зобов’язати Укрзалізницю виконати положення п. 2.1. Генеральної угоди на 2010-2012 роки щодо зростання заробітної плати залізничників – підвищити з 01.01.2013 р. годинні тарифні ставки та посадові оклади працівників залізничного транспорту на 5,75%.

2. У відповідності до норм ч.1 ст.3 Закону України «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» не надавати згоду на скорочення чисельності працівників залізничного транспорту.

3. Дотримуватися вимог ст.10 Закону України «Про залізничний транспорт» у частині фінансування залізничного транспорту.

4. У відповідності до положень ст. 15 Закону Украйни «Про ціни і ціноутворення» відшкодувати Укрзалізниці збитки від пасажирських та приміських перевезень, починаючи з дати введення в дію зазначеного Закону (з 21 червня 2012 року) та не допускати невиконання положень цього Закону на подальше.

Погасити заборгованість за перевезення пільгових категорій пасажирів у 2012 році у повному обсязі й прийняти заходи для недопущення такої заборгованості на подальше.

При розробці та затверджені фінансового плану Укрзалізниці на 2013 рік передбачити виділення коштів на придбання для потреб Укрзалізниці пасажирського, приміського і тягового рухомогоскладу та підвищення заробітної плати залізничників на 25%, як це передбачено п. 3.2.1. Галузевої угоди.

Розглянути питання про виключення провідників та начальників поїздів з переліку категорій працівників залізничного транспорту, які працевлаштовуються за контрактом, затвердженого Постановою КМУ від 15 липня 1997 р. №764.

Призупинити впровадження роботи на подовжених плечах обслуговування локомотивних бригад до завершення робіт по дослідженню умов праці й функціонального стану працівників локомотивних бригад, перевтома яких може створювати загрозу життю та здоров’ю пасажирів і розробки на їх основі науково обґрунтованого «Положення про робочий час та час відпочинку окремих категорій працівників залізничного транспорту».

У разі ігнорування або невиконання цих вимог ми попереджаємо, що жодних мирних акцій протесту біля КМУ більше проводити не будемо. А у разі невиконання наших вимог проведемо всеукраїнську акцію залізничників «Робота за інструкціями» з 07.00 до 09.00 у зазначений день і, переконані, що рух на залізниці зупиниться, як Хюндай у зимову ніч.

Контакти організаторів:

Вільна профспілка залізничників України

тел. факс: (044) 406 -94- 56,

тел. моб.: (097)534-23-69