За скасування віз!

28 січня з 13:00 до 17:30 у Києві (конференц-зала готелю “Воздвиженський”, вул. Воздвиженська 60-А, Б) відбудеться круглий стіл “Підготовка та початок кампанії за скасування віз у Європі”. Захід проводить Громадська ініціатива “Європа без бар’єрів” за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду “Відродження”.

За словами експертів, просування ідеї безвізового руху осіб в усій Європі потребує адекватного інструментарію. Нерідко адвокаційні кроки здійснюють стихійно, без достатнього планування й фахового добору аргументів.

Ініціатори заходу пропонують обговорити ідейне, змістове й технологічне наповнення кампанії за свободу пересування в Європі, посилити аргументацію на користь скасування віз, сформувати альтернативні підходи до розв’язання дилеми “свобода пересування – суспільна безпека” в економічному, правовому, етичному, культурологічному й політичному контекстах.

Питання для обговорення:
· Україна як міграційно безпечна країна: ілюзія чи реальність?
· Ризики й переваги вільного руху осіб очима експертів
· Як можна “достукатися” до інституцій ЄС, відповідальних за візову лібералізацію?
· “Домашні завдання” та їх виконання: як краще презентувати їх у країнах ЄС?
· Які аргументи на користь безвізового руху важливі для громадської думки, для медіа, для осіб, що ухвалюють рішення?

До участі в дискусії запрошено експертів-міжнародників, журналістів, культурологів, фахівців із питань адвокації та лобіювання, громадських активістів. Спеціальний гість заходу – Ґеральд Кнаус, президент Європейської ініціативи стабільності (ESI), провідної європейської аналітично-адвокаційної неурядової організації, що займається питаннями свободи пересування та скасування віз у Європі.

Охочим слід підтвердити свою участь у заході.

Контакти:
Громадська ініціатива
“Європа без бар’єрів”
Ірина Сушко
(044) 238 68 43
iryna_sushko@ukr.net

Подія у Фейсбуці – ТУТ