Запрошення на судилище над журналістом Русланом Коцабою

За позовною заявою керівника підрозділу внутрішньої безпеки Івано-Франківської ДПС (державної податкової служби) про захист честі, гідності і ділової репутації 23 січня 2013 року в міському суді відбудеться нетипове судове засідання.  Позивається депутат від Партії регіону з Косівщини, полковник податкової міліції Василь Строїч до журналіста Руслана Коцаби щодо факту розповсюдження ним у інтернет-мережі конфіденційної інформації про його колишню судимість за статтею 194 ККУ. Це кримінальний злочин про встановлений і доведений судом першої інстанції  факт підробляння трудової книжки та військового квитка записом про буцім-то службу в армії. Завдяки цій фальсифікації звичайний косівський торговець яблуками зміг влаштуватися на службу в правоохоронні органи, де досі працює.

Про запланований суд проти нього повідомив сам Руслан Коцаба. Додатково шеф-редактор інтернет-ресурсу «Народне ОКО» повідомив, що 18 січня ц.р. ним подано до судової канцелярії заперечення на позовну заяву Строїча В.В.

 Далі текст від Руслана Коцаби.

 «Я, як журналіст, провів грунтовне розслідування про корумпований зв`язок між високопосадовцями обласної податкової адміністрації, обласної прокуратури та УМВС у Івано-Франківській області. Частина фігурантів цього мафіозного злочинного угруповування вже за гратами, частина оголошена у міжнародний розшук, а деякі ще на волі. Ось лінки для бажаючих дізнатися більше:

 http://oko.if.ua/2011/12/09/43360/

http://oko.if.ua/2012/12/30/52057/

http://oko.if.ua/2012/08/27/49979/

http://oko.if.ua/2012/08/27/49979/

http://oko.if.ua/2011/12/26/43986/

Після отримання певних документів, джерело походження яких, згідно норм чинного законодавства, я не збираюся розголошувати, вияснив, що керівник підрозділу внутрішньої безпеки насправді є перевертнем у погонах. І довів це відповідними сканами документів, які розмістив у мережі інтернету.

 http://argumentua.com/novosti/vnutrennyuyu-bezopasnost-ivano-frankovskoi-nalogovoi-vozglavlyaet-sudimyi-za-poddelku-dokume

 https://plus.google.com/u/0/photos/111507906122554389586/albums/5813703330316893249

Також я неодноразово повідомляв керівництво ДПС України (О.Клименко), СБУ (М.Калінін), прокуратуру (В.Пшонка) та МВС (В.Захарченко) про ганебний факт фальсифікації документів з метою отримання особистої вигоди Це змушує мене та моїх колег-журналістів із недовірою ставитися до достовірності документів, які колись подавали і зараз подають при працевлаштуванні до правоохоронних структур молоді офіцери. Відповідь здебільше отримував у формі відписок.

 http://oko.if.ua/2012/10/20/50912/

Нещодавно я з достовірних джерел з’ясував, що за письмовим дорученням Прем`єр-міністра Азарова була проведена перевірка наведених мною фактів щодо полковника-перевертня В.Строїча і порушено кримінальне провадження обласною прокуратурою.

Як журналіст, вважаю, що громадськість має право знати, що високопосадовець податкової міліції вчинив свого часу злочин. Поширена мною інформація є достовірною, тобто такою, що відповідає дійсності.

 http://www.gk-press.if.ua/node/8044

Згідно Закону України «Про інформацію» та ряд інших законів про державну підтримку журналістів, якими я керуюся у повсякденній роботі, а також згідно ратифікованих Україною міжнародних норм, є нормою, коли межі допустимої інформації щодо посадових і службових осіб можуть бути ширшими порівняно з межами такої ж інформації стосовно звичайних громадян.

Нагадаю, як у схожому випадку із журналістським розслідуванням Володимиром Ар’євим, який невдовзі після блискучої презентації рішення про скасування судимостей Януковича, отримав копії зниклих в Україні документів. Таким чином, інформація суспільно значимого змісту про те, що спочатку Януковича було засуджено у 1967 році за пограбування (Стаття 141 Кримінального кодексу УРСР), а вдруге – у 1970 році за Статтею 102 (завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості), допомогла останньому стрімко підняти свій рейтинг. І відповідно, перемогти на Сході та Півдні держави, де досі електоратом цінується наявність у біографії хоча б двох судимостей.

 http://www.president.gov.ua/

Можливо, опубліковані мною та колегами-однодумцями матеріали журналістського розслідування стосовно депутата-регіонала Василя Строїча допоможуть останньому і в політичній кар`єрі. Але з правоохоронних органів пасувало би його все ж звільнити.

 http://zlovesti.ru/vy-magatel-na-dolzhnosti-nachal-nika-otdela-vnutrennej-bezopasnosti-nalogovoj-sluzhby-ivano-frankovska.html

 Нагадую, що жодні матеріали своїх розслідувань я, Руслан Коцаба, з інтернет-мережі не приберу і додатково закликаю журналістів допомогти мені їхнім поширенням та тиражуванням.

 http://firtka.if.ua/?action=show&id=30050

 Заявляю, що після судового засідання проведу прес-конференцію, де оприлюдню всі відомі мені факти і документи щодо «діяльності» міліціонера-перевертня Василя Строїча. Наразі як журналіст розцінюю позов проти мене як відвертий тиск на мене, а також сприймаю позов як намагання затулити мені та колегам рота. Запрошую колег-журналістів мене підтримати.

Джерело

1 Comment

  1. В Україні буде більше ладу, якщо Податкову скоротити в 10 раз..

Comments are closed.