Кириленко закликає зберегти журнал «Березіль»

Голова Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності В’ячеслав Кириленко звернувся до Міністра культури України Леоніда Новохатька та Голови Держкомтелерадіо Олександра Курдіновича з проханням підтримати за рахунок коштів відповідних державних програм видання єдиного на Слобожанщині україномовного літературно-художнього журналу «Березіль», який видається у Харкові.

Заснований ще у 1956 році, «Березіль» до сьогодні є одним з помітних періодичних видань літературного спрямування в Україні, який публікує поетичні, прозові, драматичні твори українських письменників, переклади із зарубіжних літератур, літературно-критичні, історичні, публіцистичні матеріали, популяризує культурно-мистецькі надбання Слобожанщини.

«Сьогодні «Березіль» опинився в скрутному фінансовому становищі, що може призвести до припинення його видання. В цій ситуації державні органи, які відповідають за розвиток культури і видавничої справи в Україні, зобов’язані підтримати і зберегти журнал, який має славну історію, традиції і здобув визнання не лише науковців і освітян, але і широкого кола читачів Слобожанщини і України», – зазначив Кириленко.

Джерело

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст