Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала НРКУ терміново відновити мовлення українського радіо

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала НРКУ терміново відновити мовлення й готова разом із НРКУ та Держкомтелерадіо знаходити шляхи виходу з кризи.

Національна радіокомпанія не має права нехтувати інтересами слухачів, порушуючи умови ліцензій – говориться в заяві.

5 лютого 2013 року сталася безпрецедентна в історії незалежної України подія – з ініціативи Національної радіокомпанії України припинили мовлення УКХ-передавачі всіх трьох її каналів без попереднього оголошення та запобіжних заходів. Без інформації залишилися передусім незахищені верстви населення у віддалених регіонах України. Це особливо небезпечно напередодні ймовірної весняної повені, коли радіо залишається єдиною системою оповіщення при виникненні надзвичайної ситуації.

Проблеми з фінансуванням державних мовників були завжди. Бракувало коштів на оновлення обладнання, виробництво сучасного програмного продукту, оплату розповсюдження сигналу. Але вирішення основного завдання – інформування населення на всій території України – ніколи не ставилося під сумнів. І ось – сталося. Один коментар із Інтернету: «У роки війни радіо говорило. Нині – мовчить».

Національна рада закликає НРКУ терміново відновити мовлення й готова разом із НРКУ та Держкомтелерадіо знаходити шляхи виходу з кризи.

http://bihanskyy.maidan.org.ua/?p=829

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Завершується демонтаж України як держави… Професійно…

Comments are closed.