Пацкан: Ми не дозволимо порушення Конституції в стінах Верховної Ради

В телефонній розмові із сесійної зали Верховної Ради Валерій Пацкан, народний депутат, Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин, підтвердив серйозність намірів партії УДАР, яку він представляє в парламенті, та інших опозиційних сил не дати спікеру Володимиру Рибаку провести сесію, поки не буде враховано всіх вимог опозиції.

 З фото Української правди видно, що близько 10 ранку представники партії УДАР в червоних регланах з написом “голосуємо особисто” заблокували трибуну.

«Ми, разом з іншими опозиційними силами, неодноразово заявляли, що не дамо відкрити другу сесію парламенту, поки не буде запроваджено систему голосування із використанням сенсорної кнопки  Рада-3. Спікер Рибак жодним чином не реагує на проблему «кнопкодавства» у Верховній Раді, тому ми вимушені  піти на радикальні кроки і заблокувати трибуну. Впродовж усього минулого скликання, депутати голосували картками колег, що навіть не були присутні в залі. Таким чином приймалися закони, що суперечать інтересам українців.  Це є прямим порушенням Конституції», – заявив Валерій Пацкан.

За словами політика, УДАР від самого початку роботи парламенту нового скликання вимагав запровадити систему голосування Рада-3, коли народні обранці фізично не зможуть голосувати за когось, крім себе.

Раніше цього дня Віталій Кличко заявив, що не підтримує ідею Володимира Рибака, щодо запровадження нової системи Рада-4, замість давно готової Рада-3. Кличко відзначив, що ці розмови – «відмовки», щоб не було забезпечене персональне голосування. За логікою спікера, потрібно півроку чи рік, щоби запустити цю систему, а в цей час парламент буде працювати, як в минулому скликанні, голосуючи картками депутатів, які не присутні в сесійній залі.

Прес-служба народного депутата України Пацкана В. В.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair