Творчий вечір Романа Коваля у Львівській опері

Вестиме вечір письменник Василь Шкляр

 5 лютого 2013 р., о 19.00, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької  відбудеться творчий вечір письменника Романа Коваля з нагоди висунення його книжки “Михайло Гаврилко: і стеком, і шаблею” на Шевченківську премію.

На думку, доктора мистецтвознавства Дмитра Степовика це “прецікава книга, коштовна цеглинка в нову будову української культури та державності”.

У вечорі візьмуть видатні діячі української культури – лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка, поет Ігор Калинець, народний артист України, лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка Богдан Козак і народний артист України Святослав Максимчук; заслужений артист України, кобзар Тарас Силенко, заслужений діяч мистецтв України, мистецтвознавець Роман Яців, академічний хор Львівської національної опери та онуки Михайла Гаврилка – львівські лікарі Абрагамовичі – Ярослав, Орест та Любомир із родинами.

Відбудеться прем’єра двосерійного документального фільму “Стеком і шаблею” та зустріч із творчою групою – режисером Володимиром Бондаренком, співавтором сценарію Валерієм Тетерятником та Володимиром Пащенком, який зіграв у фільмі головну роль. Вхід по запрошеннях.

 

“Стеком і шаблею” у Львові

Прем’єра документального фільму про видатного митця-воїна, якого більшовики спалили у топці локомотив 

Прем’єра відбудеться 5 лютого 2013 р. у Львові о 16.00 годині в Національному медичному університеті ім. Данила Галицького (актовий зал, 2-й поверх Теоретичного корпусу вул. Шимзарів, 3 – Бічна Пекарська).

У прем’єрі візьмуть участь письменник Василь Шкляр і творці фільму – продюсер Роман Коваль, режисер Володимир Бондаренко, співавтор сценарію Валерій Тетерятник та Володимир Пащенко, який зіграв у фільмі головну роль, а також онук митця – професор Орест Абрагамович. Звучатиме бандура заслуженого артиста України Тараса Силенка.

Вхід вільний.

 

Прес-служба Історичного клубу “Холодний Яр”

koval_r@voliacable.com