У божевіллі під Harlem Shake одесити переплюнули всіх

Було б дивно, якби модна нині серед підлітків, які звикли іменувати себе тінейджерами, епідемія Harlem Shake оминула юних одеситів. Надивившись у міжнародній павутині викладених на YouTube інтернет-мемів, яких там уже десятки тисяч, земляки й спадкоємці Остапа Бендера та Мішки-япончика вирішили не просто зняти свій власний ролик, а й переплюнути ровесників своїми божевільними танцями і карколомними витівками.

На флешмоб, ініційований паблік-артом «Одеса, якою вона є», до колонади біля Воронцовського палацу в неділю 24 лютого зібралося більш як півтисячі юнаків і дівчат віком від 8 до 18 років. Вирядилися вони в костюми казкових персонажів, піратів, усіляких монстрів і чудовиськ. Були там персонажі у масках Фредді Крюгера, Дарта Вейдера, Дракули і у звичайних протигазах.

Свій кліп учасники дійства вирішили зняти за «правильним» сценарієм. Тож все почалося із танцю одинокого хлопця у матроському рябчику й масці електрозварника, потім на майданчик вибіг натовп ряджених і під традиційну музику із синглу «Harlem Shake», яку виконує американський музикант Baauer, почалося веселе стовпотворіння. Одні танцювали одягнутими у спальні мішки, інші оголеними до трусів, дехто виконував щось на кшталт акробатичних трюків, «оснащені» колесами ганяли перед натовпом на велосипедах і мопедах. І по завершенні флешмобу молодь ще довго бісилася. Хлопці бігали наввипередки Приморським бульваром із спущеними штаньми, а на Потьомкінських сходах танцювала миловидна юна відьмочка.

Гарлемский струс (саме так перекладається Harlem Shake) по-одеськи був масовим і вигадливим, а знятий трихвилинний ролик ураз затьмарив в Інтернеті безліч подібних 30-секундних кліпів. У популярності з ним поки що може зрівнятися хіба що інтернет-мем донецьких відеоблогерів, які створили пародію на наш парламент, а у головній ролі зобразили Олега Ляшка. Одеський «гарлемський шейк» претендує стати найчисельнішим в Україні за складом учасників. Але це не надовго. Новітнє інтернет-захоплення молоді з кожним днем набирає обертів, і вже кияни збираються 3 березня влаштувати свій флешмоб, зібравши під аркою Дружби народів не менше тисячі тінейджерів.

Одеську версію мережевого мема Harlem Shake можна подивитися тут:

Сергій Горицвіт

На світлинах: витівки одеських тінейджерів.

Фото автора.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair