У Луцьку регіонал судиться з громадським діячем,та сам в суд не приходить

Заступник голови Волинської обласної організації Партії регіонів Андрій Мельник не з’явився на попереднє судове засідання ним же ініційованої судової справи. Як повідомлялось раніше, він звинувачує координатора виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайла Шелепа у поширенні недостовірних відомостей. Замість себе регіонал прислав адвоката, який не до кінця розумів суть справи.

7 лютого 2013 року у Луцькому міськрайонному суді під головуванням судді Лариси Іщук розпочався розгляд цивільної справи за позовом начальника Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Волинської ОДА, члена Партії регіонів Андрія Мельника до координатора виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайла Шелепа про захист честі, гідності та ділової репутації.

Сам позивач на попереднє судове засідання не прийшов: його інтереси представляв адвокат Андрій Гусак. Натомість відповідач – Михайло Шелеп, свою позицію представляв особисто. Також на судовому засіданні були присутні громадські активісти та журналісти. Під час попереднього судового засідання сторони озвучили свої позовні вимоги та заперечення на них, а також надали докази на підтримку своїх позицій.

Так, Андрій Гусак стверджував, що Шелеп під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА, що відбувалась 26 жовтня 2012 року у Луцьку, поширив недостовірні відомості про Андрія Мельника, що завдало останньому моральних переживань. В якості доказів він подав перелік статей, у яких йшлося про цю прес-конференцію. А саме публікації, розміщені на веб-сайтах: Громадянської мережі ОПОРА, «Волинський інформаційний портал», «Подробности» та «Українська правда».

Натомість, Михайло Шелеп заперечив претензії позивача та заявив, що він не поширював недостовірної інформації та жодним чином не ображав честі і гідності регіонала. Як докази своєї правоти він надав суду аудіо-запис згаданої прес-конференції та аудіо-записи з навчань членів ДВК, що були тоді оприлюднені громадським діячем. Крім того, були надані розшифровка тексту виступу Шелепа на прес-конференції та логіко-лінгвістичний висновок вищезгаданих текстів спеціаліста в галузі української лінгвістики.

Цікаво, що вже під час засідання суддя помітила у позовній заяві Андрія Мельника помилку. У тексті позову було вказано, що прес-конференція, на якій, нібито, Шелеп назвав Мельника фальсифікатором, відбувалася у 2010 році. Були неточності й у позиціях представника позивача – адвокат Гусак заявив, що Андрій Мельник, як державний службовець проводив навчання членів виборчих комісій у Турійському районі за вказівкою першого заступника голови ОДА. Мовляв, Мельник виконував службове доручення. Це не відповідає дійсності, адже Мельник під час виборчої кампанії був у відпустці, а, згадані навчання, організовувала Партія регіонів, і аж ніяк не обласна державна адміністрація. Також адвокат стверджував, що всі згадані публікації в мережі інтернет були взяті з сайту ОПОРИ. Це теж не відповідає дійсності, адже при ознайомленні із двома з чотирьох публікацій видно, що їх першоджерелом були інші ресурси.

На думку Михайла Шелепа, адвокат Мельника не був добре ознайомлений зі справою, й відповідно не зміг точно пояснити претензій позивача та аргументовано представити свої докази. Саме через це представник ОПОРИ вніс клопотання про те, щоб викликати на наступне судове засідання самого позивача – Андрія Мельника, де б він особисто пояснив відповідачу, у чому саме заключаються його претензії.

Для того щоб сторона позивача могла ознайомитись із новими матеріалами справи суддею було оголошено перерву в попередньому судовому засіданні. Його продовження відбудеться об 11:00 у понеділок, 25 лютого за адресою: м. Луцьк, вул. Сенаторки Левчанівської, 1, каб. №9..

 

Інформація прес-служба Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області