У Луцьку вимагали свободу Павліченкам

16 лютого у Луцьку відбувся Марш в підтримку сім’ї Павліченків. Метою громадської акції була вимога звільнити з-під варти Сергія та Дмитра Павліченків та привернути увагу до беззаконня в судовій системі України.

Близько 400 небайдужих лучан зібралося на Марш в підтримку Павліченків. Колона активістів пройшлася центром міста з банером на захист Павліченків, піднятими синьо-жовтими та червоно-чорними прапорами, виголошуючи гасла «Свободу чесним! – Свободу Павліченками!», «Сьогодні Павліченки – завтра ти!», «Один за всіх і всі за одного!», «Разом і до кінця!», «Слава Україні! Героям Слава!» у напрямку до головного управління МВС у Волинській області.

Під час маршу роздавали листівки із закликом до 25 лютого підписати петицію до президента США, аби на міжнародному рівні звернули увагу на справу засуджених.

Біля головного управління міліції, організатори маршу передали звернення від громадського зібрання міста Луцька до прокурора України із вимогою розпочати нове незаангажоване та справедливе слідство по справі Павліченків. Також звернення передали народним депутатам України, які взяли  участь в марші.

«Сьогодні Луцьк продемонстрував, що він проти того, що зараз коїться в нашій державі. Проти того, що чесні люди, яких ім’я Павліченки, засуджені корумпованою, злочинною «правоохороною» системою, яка діє за розпорядженнями та наказами антинародного діючого режиму», – сказав один із організаторів маршу. Він зазначив, що до кампанії «Свободу чесним» долучаються не тільки фанати, а й звичайні люди, і недарма, що під час маршу скандували «Сьогодні Павліченки – завтра ти!», бо тепер ця справа стосується кожного з нас. Закликав, що якщо хочемо жити в цій державі, то ми мусимо її змінювати.

Прес-служба ВОО «Національний Альянс»