В Пірнівському заказнику знищили останні дерева з гніздами чапель (відео, фото)

12 лютого, в день коли відбувалось судове засідання на захист заказника «Пірнівський» від забудови, невідомі знищили в заказнику останні дерева із гніздами чапель.

http://www.youtube.com/watch?v=MfIjEgl-ecQ&feature=youtu.be

Нагадуємо, що з початку 2012 року триває вирубка дерев з гніздами чапель у заказнику «Пірнівський» у Вишогородському районі на Київщині. Прокуратура Київської області обіцяла зупинити злочинне будівництво, проте до цього дня роботи не зупинились ні на день.
– Забудовник поспішає знищити всі гнізда чапель до того, як птахи повернуться з зимівлі, щоб показати, що ніякої колонії тут не було. – говорить захисник заказника Олександр Чеботарьов.
– Примітно, що роботи по знищенню заказника прискорились після початку судового процесу на його захист. – додає заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

Для довідки. Орнітологічний заказник місцевого значення “Пирнівський” розташовується у селі Пирнове Вишгородського району та займає площу в 5 га. Був створений згідно рішення Київського облвиконкому №5 від 12.01.1987.
Особливість заказника полягає у масовому гніздуванні сірих чапель. Колонія цих птахів знаходиться на невеликій ділянці соснового лісу прямо в населеному пункті. У різні роки тут нараховувалось від 80 до 100 гнізд.

Більше про заказник: http://pryroda.in.ua/kyiv-region/zakaznyky/pirnivskyy/

Контакт:
Олександр Чеботарьов: 067 503 77 57
Олексій Василюк: 097 1000 473