14 березня: Україна встає на захист карпатських річок! (Київ, Івано-Франківськ, Верховина, Львів, Чернівці)

14 березня 2013, у всесвітній день боротьби проти гребель на річках відбудуться акції протии знищення природи українських Карпат будівництвом малих ГЕС.

Любиш природу Карпат? Сплавляєшся гірськими річками? Тоді не лишайся осторонь!! Якщо зараз ми не зупинимо навалу будівництва малих ГЕС – втратимо назавжди наші річки :(

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) уже видав кредит на будівництво двох малих ГЕС на річці Білий Черемош біля с. Голошино та має можливість прокредитувати ще десятки малих ГЕС на Івано-Франківщині та Закарпатті через программу кредитування відновлюваної енергетики (ЮСЕЛФ).

Тому на акції 14 березня ми наглядно продемонструємо, як спритні ділки від “зеленої енергетики” використовують ЄБРР, зливаючи отримані від банку гроші в прямому сенсі ” в трубу”.

Малі ГЕС не вирішують проблему енергетичної незалежності регіону, але наразі є просто зручним засобом заробити грошей на «зеленому тарифі». А нам залишаються труби, греблі, сухі русла колишніх річок та масштабні вирубки.

Минулого року наслідком наших акцій стало призупинення майже на рік будівництва малих ГЕС на Івано-Франківщині, тому цього року теж сподіваємся на відчутний результат – відмову ЄБРР фінансувати проекти малих ГЕС у Карпатах.

КИЇВ:
О 13.00 біля офісу Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), вул. Немировича-Данченко 16, м.Печерська. Як завжди, на акції нас підтримує гурт “Фолькнери” та інші музики!
Організатори – Дружина охорони природи м.Києва “Зелене Майбутнє”, Національний екологічний центр України, туристичний клуб “Kievkayaks”
Контакти – 097-1000-473 Олексій та 095 255 33 22 Петро, interfan.ua@gmail.com

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК:
О 12.00 біля Обласної державної адміністраціїі по вул.Грушевського, 21 відбудеться мітинг проти будівництва малих ГЕС в області з участю активістів з різних областей, що приїдуть підтримати кампанію до Івано-Франківська

ВЕРХОВИНА:
О 13.00 на Майдані Шевченка (біля пошти) відбудеться народне віче, присвячене темі будівництва малих ГЕС на річках Верховинського району з участю активістів інших регіонів.

ЛЬВІВ:
У день боротьби проти гребель розпочинається конкурс «ЯК Я БАЧУ КАРПАТСЬКІ РІЧКИ?»:
1. Конкурс малюнків та плакатів
2. Конкурс літературних творів
3. Конкурс рефератів та наукових робіт
Оголошення результатів 22 квітня 2013 року
Організатор: Асоціація «Дитяча екологічна організація «Легіони Землі».
Співорганізатори: громадські організації «Бюро екологічних розслідувань», МБО «Екологія-Право-Людина» та WWF.
Роботи приймаються за адресою: 79071 м .Львів, вул. Симоненка 10 (бібліотека – філіал №19)
Довідки за телефонами 067-67-68-289, 050-315-24-63

ЧЕРНІВЦІ:
О 16-00 на засіданні Громадської ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища у Чернівецькі буде слухатися питання щодо будівництва малих ГЕС за участю журналістів.
Адреса: 58003 м.Чернівці, вул.Маяковського, 35
Телефон, факс: 8-0372-52-22-23