Броварчани захищатимуть право займатись культурою з ентузіазмом

Цієї суботи, 23 березня, у м. Бровари відбудеться акція на захист центру культури та творчості, яким тривалий час був підлітковий клуб «Ентузіаст». Наприкінці лютого 2013 року за рішенням місцевої влади клуб було закрито, а мешканці залишились без єдиного у їхньому мікрорайоні місця для проведення цікавого дозвілля.

Акція проходитиме у форматі ігор та розваг для дітлахів та їх батьків: співів, вікторин та конкурсів. Проте це будуть не просто розваги та ігри. У такий спосіб вихованці та колишні педагоги-організатори клубу «Ентузіаст» хочуть привернути увагу людей до загрози, яка нависла над їхнім клубом.

Громада міста переконана, що кожен мікрорайон має право на свій міський клуб, де можуть розвивати свої таланти і діти, і дорослі, де мають проходити творчі зустрічі та тематичні вечори, диспути та ігротеки, вікторини та святкові програми. І все це має бути безкоштовно.

Протягом двох тижнів активісти збирають підписи під зверненням до міського голови, у якому просять надати клубу «Ентузіаст» статус міського клубу, підпорядкувати його відділу культури, сформувати штат працівників, залишити приміщення клубу за адресою: вул. Енгельса, 10. На даний момент уже зібрано близько тисячі підписів жителів мікрорайону Торгмаш.

Для того, щоб мерія зрозуміла всю серйозність намірів громадських активістів, у суботу, 23 березня, о 14:00 на площі біля перехрестя вулиць Красовського та Енгельса вони збирають жителів Торгмашу, щоб разом висловити свою громадянську позицію стосовно центру дозвілля у їхньому мікрорайоні.

Контактна особа для ЗМІ:
Аліна Дяченко
(067) 962-98-06