“Досить прикривати нерівність традиціями!”

У п’ятницю 8 березня о 14:00 на Софійській площі розпочнеться феміністичний марш із гаслом  “Досить прикривати нерівність традиціями!”

 Останнім часом усе частіше чуємо, наскільки важливим для нашого суспільства є відновлення “традиційних українських цінностей”. Проте, що це за цінності, і для чого їх пропонують “відновлювати”?

2012 рік запам’ятався численними мракобісними законами: заборона абортів, криміналізація так званої “пропаганди гомосексуальності”, обмеження репродуктивних прав жінок – це лише кілька прикладів дискримінаційних законодавчих ініціатив, що виправдовуються “традиціями”, так наче ті позначають тільки одвічне й універсальне добро. При цьому забувається про традиції експлуатації жінок (адже “справжнє” місце жінки – на кухні з дітьми), а також домашнього та статевого насильства, яке є щоденною реальністю мільйонів жінок в Україні і яке виправдовується “природним та одвічним порядком речей”. Поодинокі випадки, коли фізичне та статеве насильство набуває медійного розголосу, означуються за патріархальною традицією як вина самої потерпілої. За допомогою звернення до міфологічних “українських традицій” дітям у школах накидають патріархальні, сексистські, ксенофобні погляди. Існування патріархату, жінконенависництва, ксенофобії  є прийнятним – на нього просто заплющують очі.

Ми кажемо: досить замовчувати реальність нерівності та пригноблення, у якій живуть мільйони жінок. Марш 8 березня має на меті викрити ксенофобію та насильство, які ховаються за маскою “традицій”, закликати до емансипації суспільства та міжнародної феміністичної солідарності.

Досить прикривати нерівність традиціями!  Хай живуть свобода, рівність, сестринство!

 

 

Місце: Софійська площа Дата: 8 березня 2013 року Час: 14:00

Контактна особа: Галина Ярманова, 097 447 56 55

Більше інформації: http://ofenzyva.wordpress.com/

Марш організовують:

Феміністична Офензива ofenzyva.wordpress.com

Ритми Спротиву

Студентська профспілка “Пряма дія” direct-action.org.ua

Автономна Спілка Трудящих avtonomia.net

Лібертарна Координація lib-left.org

Ліва Опозиція gaslo.info

Інсайт insight-ukraine.com.ua

Марш підтримують:

ПРОSTORY prostory.net.ua

ХУДРАДА

Увага! Під час акції заборонені прапори та символіка політичних партій і припартійних організацій. Будь-які прояви ксенофобії та сексизму вважаються провокацією.