«Люди хочуть бачити країну без Януковича», – Арсеній Яценюк про акцію «Вставай, Україно!»

Люди на акціях «Вставай, Україно!» кажуть своє слово, якою вони хочуть бачити країну, – заявив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк журналістам напередодні маршу «Вставай, Україно!» в Тернополі.

 «Українці хочуть бачити країну без Януковича. Вони хочуть бачити країну в новому форматі, де немає корупції, де дають роботу, де дають заробітну плату. Вони хочуть бачити справжню нову українську державу», – підкреслив він.

 Арсеній Яценюк повідомив, що 2 квітня в Києві відбудеться акція протесту з вимогою відставки голови Київської держадміністрації та призначення виборів мера Києва і Київської міськради. «Партія регіонів хоче позбавити права киян і українців в цілому голосувати і бути обраними. Ми будемо разом з киянами боротись за те, щоб в Києві були призначені вибори, як того вимагає закон і Конституція», – сказав Яценюк.

 За словами голови фракції «Батьківщина», Київ є певним тестом. «Якщо вони (влада. – ред.) в Києві збираються скасувати вибори, то це означає, що вони так само хочуть скасувати вибори і президента України. Нам їхня технологія зрозуміла. Але для цього виходять люди, які кажуть «ні» цьому. І ми будемо боротись за свої громадянські права», – наголосив Арсеній Яценюк.

 Голова фракції «Батьківщина» також повідомив журналістам, що Віктор Романюк, кандидат у депутати від Об’єднаної опозиції у 94-му окрузі, який був арештований в Італії на підставі сфальшованої владою кримінальної справи, звільнений судом. «Сьогодні італійський суд його випустив, тому що вважає, що це політично мотивована справа. Ми за своїх боремось, і ми своїх відстоюємо», – наголосив Арсеній Яценюк.