Офіційно: Обставини конфлікту в рівненському барі з’ясує слідство

Інформація про цю подію була належним чином зареєстрована. Слідчими за цим фактом своєчасно відкрите кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за спричинення умисного легкого тілесного ушкодження.

2 березня ц.р. близько опівночі до рівненської міліції зателефонував житель м. Києва Роман Лебедь, який повідомив, що в одному з місцевих барів невідомі особи побили його брата.

Повідомлення було належним чином зареєстроване, а на місце події прибув наряд працівників спецпідрозділу «Беркут». Правоохоронці доставили до міськвідділу групу осіб, серед яких були й потерпілі. Заявника Р. Лебедя відразу було опитано працівниками Рівненського міськвідділу УМВС України в Рівненській області.

Слідчими за цим фактом своєчасно відкрите кримінальне провадження за ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. В рамках цього кримінального провадження вже опитані гр. Р. Лебідь та його потерпілий брат М. Лебідь.

Слідчим також призначена судово-медична експертиза, яка має встановити ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, спричинених М. Лебедю, а також дано доручення працівникам оперативного підрозділу на встановлення осіб, причетних до його побиття.

Крім того, інспекцією з особового складу Управління кадрового забезпечення УМВС України в Рівненській області проводиться службове розслідування, в рамках якого має бути з’ясовано, чи причетні працівники міліції до побиття М. Лебедя.

Досудове розслідування триває.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області

Повідомлення “Міжнародної Амністії” про цей інцидент – ТУТ