Перша в Україні онлайн-трансляція театрального спектаклю відбудеться в Одесі

21 березня відбудеться онлайн-трансляція легендарного спектаклю «Гамлет» Одеського академічного Українського музично-драматичного театру ім. В. Василька. Це стало можливим завдяки партнерській підтримці телекомунікаційної компанії TENET.

Для цієї знакової в історії сучасного українського театру події  виставу «Гамлет» обрали невипадково. Саме за цю постановку режисер Дмитро Богомазов відзначений найвищою нагородою в галузі культури та мистецтва України – Національною Шевченківською премією.

Онлайн-трансляція постановки «Гамлет» розпочнеться 21 березня о 18:30 на сайтах Одеського академічного українського театру (http://ukrteatr.odessa.ua) і телекомунікаційної компанії TENET (http://www.tenet.ua), на цифровому телебаченні ТЕНЕТ-TV,  а також на телеканалі «Нова Одеса».

Для постановки Дмитро Богомазов зібрав кращих фахівців своєї справи. Переклад п’єси Шекспіра здійснив відомий український поет Юрій Андрухович, художник – постановник вистави – Олександр Друганов (Київ), постановка пластики – Лариси Венедиктової (Київ), звукове і музичне рішення – композитора Олександра Курія (Київ). У ролі Гамлета – заслужений артист України Яків Кучеревський.

«Це інтелектуально витончене, метафоричне, атмосферне видовище про вічні цінності, про добро і зло, про любов і зраду, про помсту і прощення. Ми щиро втішені, що завдяки компанії TENET і новим технологіям наш спектакль зможуть побачити любителі театру та шанувальники творчості Дмитра Богомазова, Юрія Андруховича, одеських акторів у всіх куточках світу », – говорить директор театру Валентина Прокопенко.

«Я глибоко переконаний, що сучасні технології здатні зробити життя людини значно кращим. Ми постійно експериментуємо, працюємо над тим, аби відкривати нові можливості. Відкрити нові грані сучасного театру для кожного – ось основне завдання цього проекту. Ми не збираємося зупинятися на досягнутому, це тільки початок », – підкреслив генеральний директор телекомунікаційної компанії TENET Олег Єлісєєв.

Інформаційний партнер проекту: телекомпанія «Нова Одеса».

За посиланням – постер і фотографії вистави «Гамлет», автор знимки – Микола Вдовенко http://www.ex.ua/view_storage/230335520232

Юлія Сущенко, прес секретар Одеського академічного Українського музично-драматичного театру ім. В.Василька 097 318 79 72  ukrteatr@gmail.com

Оксана Маслова, начальник відділу зв’язків з громадськістю і пресою телекомунікаційної компанії TENET 093 369 65 85    maslova_ov@te.net.ua

SONY DSC