Сильна жінка – сильна громада!

Сприяти участі жінок у місцевому економічному розвитку міста Городня – таку мету має новий спільний проект Городнянської міської ради та Центру «Доброчин».

Гендерні стереотипи заважають людині знайти своє місце в житті та якнайповніше реалізувати свої таланти й здібності, насамперед, у сфері професійної зайнятості, де людина якнайкраще може проявити себе. Як свідчить статистика, більшість існуючих вуличних, домових комітетів, кооперативів (в т.ч. по будівництву газопроводу та водопроводу) в місті Городня очолюють жінки. Але їм бракує експертних знань як створити ОСН та ефективно ним керувати.

Даний проект дозволить змінити парадигму відношення до жінок і по іншому оцінити внесок жінок у розвиток економіки регіону в цілому. Після завершення проекту залишиться широке коло професійно підготовлених жінок-лідерів: представників ОСНів та ініціативних груп в місті Городня Чернігівської області. Отримані ними знання стосовно лідерських якостей, забезпечення діяльності ОСН, його управління, документообіг, залучення фінансування, робота з населенням тощо дозволять їм суттєво покращити роботу новостворених ОСН та зареєструвати нові. Підготовлені спеціалісти також забезпечать інституційну стабільність органів самоорганізації населення.

Проект «Місцевий економічний розвиток міст України» здійснюється Федерацією канадських муніципалітетів у партнерстві з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої через Канадське агентство міжнародного розвитку (КАМР) та Федерацію канадських муніципалітетів (ФКМ).