Український розмовний клуб створено у Горлівці на Донеччині.

Український розмовний клуб створено у Горлівці на Донеччині. Його учасники не лише спілкуватимуться на зустрічах клубу українською, але й сприятимуть поширенню мови в рідному місті. Засновниками клубу стали студенти Автомобільно-дорожного інституту, брати Олександр та Олег Ланги.

«Ми не байдужі до української мови, і успіх Українського розмовного клубу в Донецьку надихнув нас розвивати цей рух у Горлівці» – розповів Олександр, – «На диво, ідею сприйняли дуже тепло і всіляко допомагали. Молодь цікавиться і охоче вступає до клубу. Здебільшого це пов’язано з тим, що такий заклад – новий у нашому регіоні, і він допомагає в саморозвитку та навчанні».

За словами організаторів, спочатку клуб об’єднуватиме лише студентів їхнього інституту, але згодом відчинить двері і для всіх охочих мешканців Горлівки.

Створення мережі українських мовних клубів на Сході та Півдні країни ініціював у грудні 2012 року рух «Простір свободи» в рамках проекту “Український мовний простір“. Окрім Горлівки, такі клуби вже працюють у Донецьку, Одесі та Нікополі.

Контакт: 063-4239829 (Сергій Стуканов),

 poshta@dobrovol.org

 

 

Новина на сайті: http://www.dobrovol.org/article/285/