В Ніжині позбулися площі Леніна.

12 березня відбулася чергова сесія Ніжинської міської ради, на якій розглядалося питання перейменування площі імені Леніна. На сесію було винесено проект рішення про те, щоб площу імені Леніна назвати площею Святої Покрови. 

Депутати уважно розглянули це рішення, одна частина депутатів пропонувала назвати площу Святої Покрови, у з’язку з тим, що на площі щорічно проводяться масові заходи, присвячені традиційному Ніжинському Покровському ярмарку. Інша частина депутатів пропонувала назвати площу й надати їй назву Центральна тому, що є центром м. Ніжина.

Але після певної дискусії депутати міської ради прийшли до думки, що доцільніше та правильніше буде повернути площі історичну назву, більшість депутатів погодилися й 28 голосами прийняли рішення про перейменування площі імені Леніна в площу Івана Франка.

Також нагадаю: у Ніжинській міській раді в 2012 році створена тимчасова депутатська комісія по перейменуванню вулиць та площ Ніжина з метою позбавлення їх тоталітарних назв. На найближчій сесії комісія представить список вулиць, які носять тоталітарні назви для їх перейменування.

Депутат Ніжинської міської ради
Максим Багрінцев 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair