Пікетувати Дніпропетровську прокуратуру не можна, бо там немає спеціального майданчика

Дніпропетровський окружний адміністративний суд заборонив пікет біля обласної прокуратури, оскільки вважає, що там немає для цього місця.

22 березня низка громадських організацій збиралася провести пікет біля Дніпропетровської обласної прокуратури. Таким чином активісти хотіли нагадати, що вбивство еколога Володимира Гончаренка досі не розслідується і жодної інформації про його хід громадськість не отримує.

Проте 21 березня рішенням судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду М.В.Бондаря за позовом виконкому Дніпропетровської міськради право на проведення акції було “обмежене” в частині місця і часу.

“Біля приміщення прокуратури немає будь-яких майданчиків, на яких могла би безперешкодно і безпечно збиратися певна кількість людей”, – виписано у судовому рішенні. Відповідно до рішення, “обмеження” права на проведення акції пов’язане із побоюванням, що акція перешкоджатиме рухові пішоходів та транспорту. Попри те, що у заявці зазначено орієнтовну кількість учасників до 150 осіб, суд вирішив, що прихильники пікету можуть знайтися черед випадкових перехожих, і акція зросте до “невизначеної кількості осіб”.

Аби проілюстравати цинізм такого рішення, варто згадати, що трохи більше ніж місяць тому, аби нейтралізувати іншу протестну акцію, будівлю прокуратури обнесли сигнальною стрічкою, а цілу смугу проїжджої частини заставили комунальною технікою. Через це на дорозі утворилася тягнучка, а пішоходи були змушені виходити на проїжджу частину. Чомусь тоді безпека громадян міську владу не цікавила.

повний текст рішення (архів скан-копії)

Зоя Красовська