День ірландського кіно у Полтаві!

Копия Копия 1359152274_afisha“Він змусив британців піти. І ніхто цього від нього не очікував. Він зробив життя можливим”, – так починається фільм про боротьбу ірландців за незалежність.

Та насправді, фільм “Майкл Коллінз” – не розповідь про одного героя, а про цілий народ, який не міг миритися з окупацією, яка тривала близько 700 років.

Український сайт “Гуртом”, професійно озвучив фільм “Майкл Коллінз” і закликав усіх небайдужих провести його показ у всіх можливих середовищах.

Молодіжний Націоналістичний Конгрес влаштував такі покази в місцевих кіноклубах. Черга дійшла і до нашого міста…

 

Тож чекаємо Вас 10 квітня, о 15:30 у Бібліотеці №2 (вул.Леніна 61, зуп.”Мелькомбінат”)

як нас знайти)

ВХІД ВІЛЬНИЙ!

Контакти: 050 296 62 70, 095 828 18 37

Деталі на сайті: mnk.org.ua

ВК: http://vk.com/kolinz_poltava

Організатор: Полтавський осередок МНК

То про що цей фільм і чи варто його дивитися?

Фільм знятий у 1996 році Нілом Джорданом. Режисер довго хотів взятися за роботу саме над цією картиною, і коли, зрештою, отримав таку змогу – створив срічку “про людину, чия хоробрість та відданість своєму народу змінили історію його країни Ірландії – і зробили його ім’я легендою”. Здається, в Ірландії цей фільм досі займає друге місце за касовими зборами за всю історію кіно. І не дивно. Ірландці пам’ятають своїх героїв.

Кожен народ вчепиться за рятівну ниточку, яка може привести до визволення, будучи кілька століть під гнітом сильнішої держави. ХХ століття дало таку змогу Ірландії. Молоді сини своєї країни прийняли виклик, але цього разу твердо вирішили іти до кінця, до перемоги. Кривава боротьба, безліч втрат, поламані людські життя – все це ніщо в порівнянні з ідеєю.

Майкл Коллінз – один з лідерів національно-визвольного руху. Фільм розповідає про те, як людина не мириться ні з ворогами, ні з друзями, якщо не вважає їх дії правильними. Мета – незалежність і спокій для Ірландії.  Все інше, навіть життя, – не важливо.

І ця людина таки поклала голову у боротьбі. “Майклу Коллінзу був 31 рік, коли він загинув. На похорон прийшло пів мільйона людей. Усі сторони конфлікту, як британські, так і ірландські, об’єдналися у журбі”, – говорить про його смерть Еймон де Валера, президент Ірландії.

1916 рік – Великоднє повстання в Ірландії. 1918 рік – бій під Крутами. Обидва виступи зазнали, на перший погляд, поразки. Та це стало початком кінця. Повстання показали, що ідея жива і поневолювачам доведеться рахуватися з тими, хто раніше, здавалося б, терпів.  Варто було тільки маленької іскри, щоб полум’я розгорілося…

 

Інформцентр Полтавського МНК