«Контрактовій, з любов’ю…»

В суботу, 27 квітня, о 17.00 на Контрактовій площі (біля пам’ятника Сковороді) відбудеться КОНЦЕРТ-ПРИСВЯТА.

«Контрактовій, з любов’ю…»

Концерт-присвята Контрактовій площі за участі Анатолія Векслярського, Анатолія Лемиша, Олексія Мочанова, Андрія Куликова, Ореста Криси, Лади Лузіної, Світлани Поваляєвої, Кирила Булкіна, гурту «Каблуками по брусчатке» та інших виконавців.

Стародавнє торговище, ратушна площа часів Магдебурзького права, перехрестя шляхів паломників і студентів, вир Контрактового ярмарку, каруселі і паради, пожежі і повені, руйнування й відродження… Тисяча років історії – ось що таке Контрактова площа. Та чи пам’ятаємо ми про це, коли пробігаємо Контрактовою у справах, стоїмо там в автомобільних «корках» чи п’ємо каву в одній із численних її кав’ярень?

Що для нас сьогодні Контрактова? На жаль, базар і транспортний вузол. А насправді ця площа – пам’ятка археології (частина заповідника «Стародавній Київ») і пам’ятка містобудування. На ній є все – культура, наука, духовне життя. Їх треба розгледіти і берегти.

На що перетвориться найближчими роками Контрактова – на гігантський шопінг-мол з парковками чи затишну європейську площу для людей – залежить і від нас. Заспокійливі обіцянки міської влади поки що зовсім не співпадають з реальністю. Драматична історія Гостиного двору – найкращий приклад того, як сильно нашому місту потрібна наша з вами опіка, наша любов. Прийдіть на Контрактову – підтримайте її своєю небайдужістю!

Під час концерту ви почуєте цікаві історії про будівлі і події, про людей, імена яких пов’язані з Контрактовою площею. Буде вікторина з призами і фотовиставка.

Без політики, без прапорів чи партійної символіки!