Мирні зібрання-2012. Запоріжжя. Незаконне “положення про порядок” скасоване

Нижче – відповідь виконкому Запорізької міської ради на запит “Майдан Моніторингу” щодо показників, які характеризують стан зі свободою мирних зібрань.

Ще донедавна у Запоріжжі діяло незаконне рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради від 22.07.08 №324, “Про затвердження Положення про порядок розгляду звернень з питань проведення недержавних масових заходів у м.Запоріжжі”. За зверненням “Майдан Моніторингу” (тоді – ГІМЦ “Всесвіт”) рішення було опротестоване прокуратурою і, врешті, скасоване  Раніше за нашою ж ініціативою прокуратура через суд визнала незаконним і нечинним аналогічне рішення у Херсоні.  Ми продовжимо.

 Проекти з моніторингу і захисту конституційних прав і свобод реалізуються наразі Інформаційним центром “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Програми “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

Запоріжжя-39-2012Також, на відміну від минулорічної відповіді, міська влада, як бачимо, запевняє що не керується совецьким “указом”. І це правильно.