Незаконний видобуток піску у Старобільську оскаржили у прокуратурі

ГО “Вікторія” подала заяви до Старобільської районної прокуратури та Лисичансько-Рубіжанської природоохоронної прокуратури з приводу незаконного видобутку піску на території міста Старобільськ. Громадська організація стала одним із переможців конкурсу адвокаційних ініціатив, який провела Луганська міська організація ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” за підтримки програми “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду “Відродження”.

На підставі цих заяв розпочато досудове розслідування, а відомості про кримінальне порушення внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань. “Ми не сидимо на місці, зі слідчими виїжджали на “місце злочину”, багато розмовляли з цього приводу. Зараз справа перебуває у прокуратурі. У квітні на засіданні Громадської палати при Старобільській РДА буде проведено обговорення щодо запобігання несанкціонованим видобуткам корисних копалин”, – розповіла голова організації Віра Флят.

Раніше ГО “Вікторія” намагалася отримати від Старобільської міської ради інформацію про законність видобутку піску на території міста. На численні запити міський голова Олександр Гончаров повідомив, що на території Старобільська кар’єрів для видобутку піску чи глини немає. Після цього Віра Флят звернулася до міського голови з проханням створити тимчасову комісію для обстеження території, на якій активісти виявили три кар’єри. До складу комісії Віра Флят попросила включити її та ще двох активістів. На це прохання міський голов! а відповів, що ще 2008 року було створено спеціальну депутатську комісію з питань земельних відносин та охорони довкілля.

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair