Акція до дня Європи «Зірка України в сузір’ї Європи»

У місті Харків 15 травня на площі Свободи о 17:00 відбудеться акція «Зірка України в сузір’ї Європи», організована Харківською станицею «Пласту – національної скаутської організації України». Головною метою акції є показати громаді міста, що Україна є  повновартісною частиною Європи. До акції зможуть долучитись усі бажаючі та дізнатись, про значний внесок українців в становленні Європи.

Історія розвитку Європи показує, що Україна є її невід’ємною частиною, про це свідчить як династійні шлюби середньовіччя, так і участь українських діячів культури та мистецтва, політиків та державотворців, підприємців та військових в розвитку та становленні сучасної Європи. Тож з огляду на значний внесок українців, можна сміливо стверджувати, що Зірка України, просто мусить горіти в сузір’ї Європи.

Ми вважаємо, що процес інтеграції до Європи є не стільки політичним кроком, як світоглядним, адже він залежить не стільки від політичної волі влади, як від усвідомлення громадянами себе, як європейської нації, як повністю поділяє європейські принципи та цінності, і готова їх сповідувати.

Для довідки:

День Європи – свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 р., День Європи вважається днем народження Євро Союзу.

Пласт – українська скаутська організація. Метою Пласту є сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді на засадах християнської моралі. Будучи неполітичною і поза конфесійною організацією, Пласт виховує молодь на свідомих, відповідальних і повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільноти, провідників суспільства.

Прес-служба Пласту

images

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair