Офіційно: За зловживання при закупівлі каштанів, висаджених на Хрещатику, відкрито кримінальне провадження

За результатами перевірки, проведеної за дорученням прокуратури Києва, щодо закупівлі каштанів, висаджених на Хрещатику, встановлено факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 000 000 грн.

Про це повідомила начальник відділу прокуратури міста Києва Леся Багінська.

За її словами, перевіркою встановлено, що наприкінці 2012 року КП по утриманню зелених насаджень Шевченківського району уклало з ТОВ «Професійний садівник» договір на постачання саджанців дерев каштана кінського м’ясочервоного Бріоті.

За документами, з 289 саджанців, які планувалося висадити на головній вулиці столиці, 200 дерев були закуплені за державні кошти на загальну суму майже 1 000 000 грн.

В подальшому, не перевіривши відповідність закуплених дерев сорту, зазначеному у договорах, посадовці КП перерахували на розрахункові рахунки приватного підприємства зазначену суму.

Таким чином в діях комунальників вбачається розтрата бюджетних коштів, а з боку керівництва ТОВ «Професійний садівник» – їх привласнення.

 «Внаслідок вказаних зловживань бюджету столиці завдано масштабних збитків, які практично дорівнюють 1 000 000 гривень», – зазначила Л. Багінська.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення столичною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ч.5 ст.191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим київської міліції.

Як повідомлялося, 17 травня прокуратурою Києва було розпочато перевірку з приводу закупівлі столичними посадовцями  каштанів сорту Бріоті.

 

Прес-служба прокуратури міста Києва