Представники УГКЦ взяли участь у засідання Громадської ради при ДОЗ ОДА в Івано-Франківську

logo_1

22 травня в Івано-Франківську відбулось засідання Громадської ради при ДОЗ ОДА (Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації) на тему «Профілактики онкозахворювань», в якому взяли участь представники УГКЦ: о. ліц. Руслан П’яста, голова Комісії душпастирства у сфері охорони здоров’я Івано-Франківської архієпархії та д-р Володимир Шеремета, керівник Бюро з питань екології.

Присутні обговорили ключові фактори впливу на розвиток онкологічних захворювань, а також наявну статистику по онкопатології та спричиненій нею смертності у відповідності до статі та різних вікових груп.

У виступі п. Володимира Шеремети було озвучено основні екологічні фактори впливу на розвиток онкозахворювань, а також низку пропозицій щодо їх попередження, серед яких особливе значення має інформування населення про наявні ризики, такі як наприклад: надмірна інсоляція, канцерогенні харчові добавки та будівельні матеріали, електромагнітне випромінювання побутових електроприладів, надмірне використання мобільного телефону тощо.

В рамках зустрічі було констатовано, що переважна більшість смертей онкохворих є пов’язана з пізнім виявленням ракових захворювань, і тому ключове значення у вирішенні даної проблеми має займати інформування населення про необхідність регулярного медичного огляду.

Одним із результатів зустрічі стало рішення про співпрацю з відповідними церковними комісіями (зокрема в інформаційному просторі), спрямовану на профілактику онкозахворювань.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології