Суд знову заборонив мітингувати перед Межигір’ям

Київський окружний адмінсуд оперативно задовольнив позов Новопетрівської сільради та заборонив активістам партії “Демократичний Альянс” проводити акцію у Межигір’ї.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу партії.

Акція “Дорожній протест” з передачею вимог Президенту мала вже вдруге відбутися під резиденцією Януковича “Межигір’я”.

“Завдяки суддям право українців протестувати не поширюється на офіс Президента в Межигір’ї. Рішеннями судів Янукович створює для себе комфортний режим, вільний від людей. Запевняю, що судові рішення Януковича від протестів не захистять” – наголосив голова Київського осередку ДемАльянсу Максим Панов.

У квітні 2012 року суд вже забороняв мирний дорожній протест під “Межигір’ям” – через загрозу повені. Максиму Панову, який приїхав перевірити наявність паводку, суд призначив 7 діб арешту.

Пізніше, за протест під “Межигір’ям” на 5 діб було заарештовано голову Демократичного Альянсу Василя Гацька.

Цього разу причиною заборони суд визначив те, що “Вишгородський райвідділок міліції заперечує проти проведення акції” і побоювання сільради, що “дорожній протест несе реальну загрозу безпеці громадян”.

У квітні “ДемАльянс” оприлюднив перелік вимог до влади щодо стану український доріг.

Активісти партії, серед іншого, вимагали забезпечити приведення дорожнього покриття у відповідність до експлуатаційних вимог; забезпечити необхідне фінансування реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг у межах міста відповідно до будівельних норм та державних стандартів та невідкладно запровадити процедури громадського контролю за здійсненням ремонту та утриманням вулиць і доріг у столиці/

Крім того, вони вимагали забезпечити невідкладне проведення незалежної експертизи якості та відповідності державним стандартам ремонтних робіт на дорогах.

Українська Правда