Вшануймо разом “День Матері”

Дорогі колеги!

 

Запрошуємо Вас та членів Ваших родин 12 травня об 11 годині взяти участь у святі «День матері».

Свято проходитиме за ініціативи нашого з вами МФО «Рівні можливості», ГО «Громадська варта» та за підтримки Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України.

Ви разом з родиною та дітьми зможете взяти участь у висадці квітів, викладанні слова МАМА живими квітами, висаджуванні гірських сосен в альпійському саду, в конкурсі дитячого малюнку на асфальті “Моя мама – найкраща!” та в майстер-класах з виготовлення подарунку мамі власними руками.

Найкращі роботи будуть визначені журі.

Також під час свята, на яке запрошені і представники дипломатичних місій, планується ознайомити учасників з європейськими та українськими традиціями святкування Дня матері.

Давайте разом відсвяткуємо це світле свято!

 Місце проведення –м.Київ, вул.Тімірязєвська, 1, НБУ, на території Гірського саду.

День матері в Україні і в десятках інших європейських країн вшановують у другу неділю травня. Свято виникло на початку XX століття. Ідею міжнародного Дня матері висунула американка Анна Джарвіс. З 1914 року офіційно визнали вперше у США, а по тому і в багатьох інших країнах.

Серед українців святкування Дня матері започаткувалося в 1920-і роки в діаспорі в Північній Америці, а потім у 1930-і неофіційно поширилося і на Західну Україну. Після приходу радянської влади свято заборонили. Офіційно ж його було встановлено в Україні указом Президента у 1999 році

 

З повагою,

Секретаріат МФО «Рівні можливості»

Телефон: 255 34 28