Громадські активісти закликали боротись із корупційним рабством

Корупційне рабство – реалія сучасної України. Кожен громадянин нашої держави справно сплачує податки. Ці кошти мають йти на наше житло, здоров’я, освіту, дороги… Проте гроші платників податків осідають у кишенях чиновників та політиків. Аби змінити цю плачевну ситуацію громадські активісти провели сьогодні, 26 червня, акцію «Ні корупційному рабству!».

Члени громадських організацій, які входять у коаліцію «За відкритість використання публічних коштів», вийшли сьогодні до приймалень народних депутатів та штабів партій, що присутні у ВРУ, із вимогою прийняти законопроект №2012а та подолати корупцію в Україні.

«Українці знаходяться у корупційному рабстві! Чому? Тому що інформація про те, як витрачаються наші гроші, є закритою. Що з цим робити? Відкрити інформацію про витрачання наших податків! Ніхто краще за нас не знає як та на що витрачати наші гроші! У нас є право знати, як це відбувається!», – заявляли сьогодні активісти під приймальнями партій.

За їхніми словами, громадські організації, які входять у коаліцію «За відкритість використання публічних коштів», а також члени парламентських фракцій ВО Батьківщина, УДАР, ВО Свобода та КПУ підготували законопроект 2012а «Про відкритість використання публічних коштів». Цей законопроект передбачає, що уся інформація про витрачання бюджетних коштів та коштів підприємств у власності держави або громад буде доступною в Інтернеті кожному українцеві.

Також члени коаліції «За відкритість використання публічних коштів» роздавали інформаційні листівки, де йшлося як саме чиновники «дерибанять» бюджетні кошти.

Громадські активісти сподіваються, що їхні дії вплинуть на народних обранців і останні проголосують за законопроект 2012а.

Додаткова інформація на сайті: http://publicpolicy.org.ua/

адвокаси

About Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair