Іван Варченко вимагає створити контрольну комісію Харківської облради за фактами розкрадання бюджетних коштів

Депутат Харківської обласної ради Іван Варченко вимагає створити тимчасову контрольну комісію Харківської обласної ради для розслідування  розкрадання понад трьох мільйонів гривень бюджетних коштів, з 20 мільйонів, виділених компанією «Нафтогаз України» на розвиток Дергачівського району у 2011-12 роках.

«Обласна рада зобов’язана відреагувати на інформацію журналістського розслідування програми «Гроші» на каналі 1+1 від 03 червня 2013 року http://www.dailymotion.com/embed/video/x10jje1?logo=0 (від 25 хвилини), – говорить депутат. – Саме тому я звернувся до голови облради С.Чернова з вимогою винести на голосування найближчої сесії питання про створення такої комісії. Діяльність контрольних комісій передбачена ст.48 Закону України «Про місцеве самоврядування» і лежить в межах повноважень обласної ради».

Іван Варченко наполягає, що депутати не мають право заплющувати очі на очевидні факти зловживань з боку посадових осіб органів державної влади та правоохоронців, об’єднаних злочинними корупційними зв’язками. «Коли встановлення однієї мийки чи унітазу в школі коштує як середньомісячна зарплата – 3000 гривень, коли гвіздок, фарба та плитка для школи купуються за ціною в 5-8 разів дорожче, ніж на базарі, то де очі правоохоронців, які «не вбачають підстав для реагування»?

Відповідне звернення з вимогою розслідувати факти розкрадання бюджету було спрямоване до обласної прокуратури. Депутат висловив сподівання, що «у важкому виборі між захистом примарної «честі мундира» і захистом закону та державних інтересів, знайдуться прокурори, які оберуть закон».

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair