Комітет сенату США затвердив кандидатуру Джеффрі Пайятта на посаду посла в Україні

payyatt_250x200Комітет з міжнародних справ сенату США одноголосно затвердив кандидатуру Джеффрі Пайятта (на фото), запропоновану Президентом США Бараком Обамою, на посаду посла в Україні. Про це йдеться у рішенні Комітету, текст якого опублікований на сайті сенатського комітету.

“Члени комітету одноголосно затвердили кандидатуру пана Джеффрі Пайятта на посаду посла в Україні”, – йдеться в повідомленні.

Після рекомендації комітету призначення нового глави дипмісії США в Україні повинен затвердити повний склад сенату.

Джеффрі Пайятт – дипломат з величезним досвідом. Пайятт в Єльському університеті одержав ступінь магістра в галузі міжнародних відносин, а в Ірвіні ступінь бакалавра політології. Він 22 роки працював у Державному департаменті, в основному в Азії та Латинській Америці. У травні 2010 р. Пайятт обійняв посаду головного заступника помічника державного секретаря – заступника керівника Бюро з питань Південної і Центральної Азії. До цього, з серпня 2007 р., він був заступником глави дипломатичної місії США при Міжнародному агентстві з атомної енергії та міжнародних організаціях у Відні.

З 2002 по 2007 рр. Пайятт служив у посольстві США в Делі, Індія, спочатку як радник-посланник з політичних питань, а з червня 2006 р. – як заступник керівника дипломатичної місії. До призначення в Індію він працював у Генеральному консульстві США в Гонконзі, займаючись діалогом з питань торгівлі та експортного контролю. З 1997 по 1999 р. він був керівником американського консульства в Лахорі, представляючи США в регіоні Пакистану.

У Джеффрі Пайятта з дружиною Мері двоє дітей, Вільям і Клер, 21 рік і 19 років.

Зараз послом США в Україні є Джон Теффт. Він був призначений у вересні 2009 р. Тепер термін його служби підходить до кінця. Теффт в одному з інтерв’ю вже говорив, що збирається покинути країну влітку. Швидше за все, в той же час приїде і новий посол.

Джерело