На «Підкамені» виступить «Свята Ватра» – гурт з Естонії

Колишній учасник гурту «Гайдамаки» Руслан Трочинський завітає на щорічний етнофестиваль «Підкамінь» разом із гуртом «Свята Ватра».

У 2004 році Руслан одружився та переїхав до Естонії. Відтак, грати у «Гайдамаках» стало неможливим і тромбоніст Руслан Трочинський заснував новий, не менш успішний естонсько-український «fire-folk» колектив «Свята Ватра».

«Ми вже готові до фестивалю і нетерпляче чекаємо його! Сподіваємось, публіка буде активною, адже ми їдемо на «Підкамінь-2013», щоб подарувати справжнє свято етномузики!», – запрошує на фестиваль Руслан Трочинський.

З 2005 року гурт активно гастролює Європою, а у січні 2010 року виступив на фестивалі Eurosonic Showcase в Нідерландах, у квітні 2010 супроводжував всесвітньо знаменитий Gotan Project в рамках світового турне, а також грав разом  із ді-джеєм DJ P. Julm – королем клубної музики Естонії.

Довідка:

 «Свята Ватра» – естонсько-український “fire-folk” гурт, музику якого можна описати приблизно такими словами: запальний український тромбон в поєднанні з естонською дудою, що створюють дивовижне звукове поєднання та народжують феєричну, не-нордичну і дуже чоловічу енергію, яка не може не запалити слухачів.

Музику «Свята Ватра» створюють такими інструментами як: тромбон, акодеон, дрибма, волинка, дерев’яний ріг, сопілка та ударнi iнструменти.

Сторінка гурту у фейсбуці: https://www.facebook.com/svjata.vatra

Офіційна іменка  гурту: http://www.svjatavatra.com/uk

Слідкуйте за останніми новинами фестивалю «Підкамінь-2013»:

на іменці: http://pidkamin.ridne.net/ а також http://pidkamin.com.ua/

та на сторінці у фейсбуці: https://www.facebook.com/Pidkamin?ref=hl