Блаженніший Святослав зустрівся з вірними

Гурово Ілавецьке – невелике містечко розташоване у північній частині Вармінсько-Мазурського воєводства. У місті та околицях проживє чимало українських переселенців з операції ,,Вісла” та їхніх нащадків. В місті від багатьох років функціонує також комплекс шкіл з українською мовою навчання.

Саме до Гурова Іл. прибув патріарх УГКЦ Святослав у суботу 29 червня, щоб зустрітися з своїми вірними. Він відвідав українську школу, зустрівся з представниками парафіяльних рад, духовенством та молоддю.

О 11 годині почалася Божественна літургія з нагоди 1025-річчя Хрещення Київської Русі, в якій взяли участь представники греко-католицького духовенства та Апостольський Нунцій в Польщі Celestino Migliore.

У своїй проповіді Глава УГКЦ подякував присутнім за збереження віри та національної ідентичності. Згадав мучеників Бориса і Гліба. Закликав до захисту віри та передавання її наступним поколінням. Підкреслив, що прощення є великою силою, яка лікує. На закінчення бажав усім справжньої християнської любові. Опісля відбувся концерт християнської  пісні у виконанні чоловічого хору ,,Журавлі”.

Андрій Сидор

1 Comment

Comments are closed.