Тарас Возняк: «Третя республіка» – це платформа для дискусій

«Третя республіка» – це платформа, де представники громадських сил і всі провідні партії могли б дискутувати. Про це в інтерв’ю тижневику «Країна» сказав один із її координаторів, політолог Тарас Возняк.

 «Поділ України на дві країни й самопожирання однієї половини іншою треба якось закінчувати. Так, наші гравці в політику зацікавлені в тому, щоб своїх овечок відокремити від усіх інших, щоб цей поділ країни тривав безкінечно. Але в результаті жодне істотне для всіх нас питання не вирішується – ми десятиліттями тупцюємо на місці. Одні одним зв’язуємо руки чи висимо гирями на ногах. Виникла потреба створити щось вище за цей рівень, який називають «політичним», однак, на моє глибоке переконання, він є радше «політиканським», – зауважив Возняк.

 Він зазначив, що новий проект не нестиме в собі підтекст «виберіть мене керувати Україною – я знаю, як її облаштувати».

 «Не чергову опозиційну чи провладну політичну партію, бо це нічого не дасть – свідченням цього є дві останні зміни влади. А платформу, де представники громадських сил і всі провідні партії могли б дискутувати», – наголосив він.

 На думку Возняка, за круглий тіл мають сісти не лише опозиціонери, а й представники інших політичних партій, оскільки «без Партії регіонів і, можливо, навіть комуністів у загальнонаціональному діалозі ніяк».

 «Хто з них до такого діалогу здатний – інша справа. Але рано чи пізно його треба провести. Розумні люди є й там. Ці дискусії мають тривати не лише щодо таких дратівливих питань, як мова. А й щодо економічного життя, безпеки країни в різних її вимірах. Спочатку обговорити по регіонах, а тоді вийти на національний рівень до Києва», – упевнений Тарас Возняк.

 «Ми хотіли б бути певним мостом між світом політичного і світом духовного та морального. Хоча не тільки ми – якщо створюватимуться інші платформи для дискусій, це можна буде тільки привітати», – зауважив координатор «Третьої республіки».

****

Від “Майдану”: Розміщуючи це та інші повідомлення, ми все не полишаємо сподівань дізнатися, які дві попередні (себто перед Третьою) республіки, мають на увазі ентузіасти ініціативи.

 

2 Comments

  1. Стиль пель-мель, а “Третя республІка” – нІсенІтниця.

  2. «Поділ України на дві країни й САМОПОЖИРАННЯ однієї половини іншою треба якось закінчувати.
    Або я щось не зрозуміла, або автор перестарався???

    “На думку Возняка, за круглий тіл мають сісти не лише опозиціонери, а й представники інших політичних партій, оскільки «без Партії регіонів і, можливо, навіть комуністів у загальнонаціональному діалозі ніяк» ”

    .Екс Президент Ющенко намагався посадити їх ЗА СТІЛ, але ота тьомна реґіональна маса вилізла НА СТІЛ. Даруйте за епітет , але ХУДОБІ у людській подобі ДОЗВОЛЯТИ СІДАТИ ЗА СТІЛ НЕДОПУСТИМО. З ними не виграєш. Треба діяти навіть не їх методами,а гнати, як прокажених. Навіть, якщо й там є “розумні люди” згідно версії автора – гарантую, що ВОНИ НЕ ПІДУТЬ НА ЖОДНИЙ ДІАЛОГ, БО НЕ ДЛЯ ТОГО ВОНИ ЛІЗЛИ у те лайно. Сьогодні ВОНИ підгребли під себе мільйонні і мільярдні маєтки і відпустити їх НЕ ЗБИРАЮТЬСЯ АНІ ЗА ЯКУ ЦІНУ. Діалог з опозицією їм навіть через голову не переходить. Це суперечить їх “реліґії” наживи, а отже НІ ОДИН З НИХ НЕ ПІДЕ НА ПОСТУП!
    Пану Возняку треба трішки зануритися у дійсність і зрозуміти, що розум і захланість у парі не вживаються. Реґіоналам не треба бути РОЗУМНИМИ – вони узурпували владу через фальсифікації ( розуму великого не треба), підкуп , залякування і шантаж бідних людей ( ( взагалі найпримітивніша форма і сваволя). ДЛЯ ЧОГО РОЗУМ? Аж смішно. Зрештою треба знати чи до усіх справ він сам підходить з чистими руками?
    Далі коментувати абсолютно беззмістовно, бо стаття ДУЖЕ і ДУЖЕ ПЕРЕСІЧНА.

Comments are closed.