Віктор Чумак: Уряд має відреагувати на рейдерські захоплення за сприяння високопосадовців

Голова комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією, народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак звернувся до Голови міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств Сергія Арбузова з вимогою розібратися у ситуації, що склалася навколо рейдерського захоплення ЗАТ «Виробничо-торгова фірма «Радосинь».

 

«До мене надійшло резонансне звернення з проханням захисту прав акціонерів та кредиторів ЗАТ «Виробничо-торгова фірма «Радосинь», що стало об’єктом рейдерського захоплення за сприянням вищих державних посадових осіб України. В той час, як всі обговорюють атаку на ТОВ «Агрофірма Корнацьких», сьогодні в Україні є не менш кричущі факти рейдерства, які вже вийшли на міжнародний рівень. Про ситуацію навколо ЗАТ «Виробничо-торгова фірма «Радосинь» неодноразово говорило і Посольство Республіки Польща в Україні, яке звернулося до ряду вищих державних органів з проханням зупинити дії рейдерів. Але «віз і досі там», – поінформував голова комітету.

 

Так, він розповів, що ЗАТ «Виробничо-торгова фірма «Радосинь», починаючи з 1993 року і до останніх днів, активно розвивало сільськогосподарський сектор, створювало сотні робочих місць та залучало багатомільйонні іноземні інвестиції в економіку України.

 

«Внаслідок цього рейдерського захоплення постраждали як працівники фірми та її власники, так й іноземні інвестори. А це, в свою чергу, завдало шкоди не лише інтересам окремо взятого підприємства, а й відносинам країн-партнерів Польщі та України», – наголосив Віктор Чумак.

 

На його думку, ганебні випадки рейдерства принижують авторитет України на міжнародній арені та відлякують такі потрібні інвестиційні вливання в її економіку.

 

«Також показовим є той факт, що українські суди майже завжди стають на сторону рейдерів, тому навіть не виникає питання, хто прикриває рейдерство в країні. Тому я вимагаю від голови урядової антирейдерської комісії Сергія Арбузова взяти розгляд зазначеного звернення на особистий контроль та створити тимчасову робочу групу з метою організації ґрунтовної перевірки викладених у зверненні обставин і фактів, а також вжиття дієвих заходів для реагування на ситуацію, що склалася», – зазначив у своєму зверненні «ударівець».

 

 

прес-служба Віктора Чумака