Буча: “Положення суперечить вимогам законодавства”

Ще в одному місті за зверненням ІЦ “Майдан Моніторинг” прокуратура вживає заходів щодо скасування “місцевої самодіяльности”  – незаконного акту з питань організації і проведення мирних зібрань.  На сьогодні на наше звернення належно відреагували органи прокуратури вже більше двох десятків українських міст різних областей та АР Крим. Далі буде.

Буча-39-1

Буча-39-2

До речі, користуючись нагодою, нагадуємо п.Пацкану, що і в самому місті Ірпені, прокурором якого він є, прийнято таке: “Про визначення місць для проведення мітингів, демонстрацій та інших масово-політичних заходів у м.Ірпені (рішення виконкому Ірпінської міської ради від 26.02.13 №35)”, де теж свавільно встановлено строк (три дні) завчасного повдіомлення про проведення мирних зібрань. Тож чекаємо на реакцію.

***

Діяльність з моніторингу та захисту свободи мирних зібрань в Україні здійснюється Інформаційним центром “Майдан Моніторинг” за люб’язної підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

 

Олександр Северин

1 Comment

  1. Схожа ситуація відбувалася в селі Софіївська Борщагівка після рейдерського захоплення 05 липня 2011 року Софіївсько-Борщагівської сільської ради, а саме громадянин Достатній Андрій Федорович від імені прихильніків сільського голови Денисенка, пікетувальників (хоча є одним з учасників та фінансистом рейдерського захвату та другом Кудрика О.Т ) подав заяву в сільську раду, про надання дозволу на проведення акції та в заяві зазначив що буде застосована сила. Софіївсько-Борщагівська рада (рейдера) подають до суду і звісно виграють справу. Суд заборонив проводити мирні акції протесту з 29.07.2011 року по 01.09.2011року. Цим рішенням судовий виконавець, міліція та рейдери двічі знищували, трощили намети 03.08.2011 року та 05.08.2011 року .

Comments are closed.