«Євронаступ»: Кияни підтримують асоціацію з ЄС, але бояться, що влада її провалить

5 липня активісти всеукраїнської кампанії «Євронаступ» на Європейській площі столиці провела акцію з інформування киян про асоціацію з ЄС. Активісти кампанії, до яких приєдналися представники Молодого Народного Руху та Студентської республіки, пропонували мешканцям міста брошури «Асоціація з ЄС: що це Вам дасть» і цікавилися, що вони знають про суть асоціації з Євросоюзом і що, на їх думку, позитивного принесе асоціація Україні в цілому і простим людям зокрема.

Більшість людей охоче брали брошуру і висловлювалися на підтримку євроінтеграції бо бачать в ній перспективи покращення рівня життя, вільного пересування по Європі, якісної освіти, гідної заробітної платні, проте деякі ділилися сумнівами щодо спроможності нинішньої влади реалізувати європейський курс.

«Безумовно, я за Європейський вибір, за асоціацію з Євросоюзом. Але гадаю, зараз ми не можемо реалізувати його, думаю, що ця влада провалить асоціацію з ЄС», – висловив думку студент Юрій.

Киянин Віктор переконаний, що у випадку, якщо Україна зробить свій вибір на користь Росії, вона просто повернеться у минуле:

«Не хочу щоб наша держава продовжувала бути містком між Сходом та Заходом. Єдиний правильний шлях – це шлях до ЄС, бо це в першу чергу – прогрес, орієнтування на найкращих, на успішних. Якщо Україна буде інтегруватися з Росією, то вона відкотиться у минуле, або ж залишатиметься на місці. Росії не потрібна сильна Україна. А євроінтеграція – це перспективи для нашої молоді жити в цивілізованій державі з можливостями до самореалізації, чого немає зараз».

Були й такі, які висловлювалися проти асоціації з ЄС. Зокрема, менеджер Яна зазначає, що Україні потрібно зробити інший геополітичний вибір – на користь Митного Союзу і ЄрАзЕС:

«Я росіянка і не підтримую вступ України до Євросоюзу. Попередня влада тягнула нас в НАТО, ця хоче вступу в ЄС. Я підтримувала партію влади, бо вони виступали за зближення з Росією, натомість ми бачимо, що Янукович обдурив своїх виборців. Вибір України – це дружні відносини з Росією та вступ у Митний Союз. Я скоріше більше довіряю Путіну, ніж українським політикам», – вважає дівчина.

За словами організатора заходу, представника кампанії «Євронаступ» Сергія Пархоменка, задача акції – інформування мешканців про особисту користь яку може принести українцям євроінтеграція, а не нав’язування своєї позиції.

«Кожен робить свій вибір, але ми переконані, що стратегічною ціллю України є повноцінна інтеграція в Європейське співтовариство. Ми хочемо, щоб українці чітко усвідомлювали те, який позитив їм це дасть. А це в першу чергу – і реформування корумпованої системи влади, і притік інвестицій, а отже – нові робочі місця, поява якісної європейської продукції, модернізація українських підприємств, вихід українських виробників на європейські ринки», – прокоментував Пархоменко.

Нагадаємо, ініціатором всеукраїнської кампанії «Євронаступ» виступає Фонд Сергія Бондарчука «Нові традиції».

Прес-служба всеукраїнської кампанії «Євронаступ»

vilni-lyudy.blogspot.com

1373031060_dscn0137 1373031027_dscn0159

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair