Голова ВАСУ туманно подякував

У щорічному (2012) меморандумі до суб’єктів владних повноважень щодо свободи мирних зібрань, ІЦ “Майдан Моніторинг” адресував, зокрема, Вищому адміністративному суду України зауваження щодо наступного:

– Вельми прогресивну Довідку ВАСУ про практику розгляду судами справ стосовно обмеження реалізації права на мирні зібрання не було доведено до відома всіх суддів (або ж керівництво деяких судів чомусь посоромилося відповісти на питання про це).

– Сама по собі практика адміністративних судів (включно з самим ВАСУ) у таких справах залишається суперечливою і часом, м’яко кажучи, дивнуватою (так нещодавно Окружний адміністративний суд м.Києва аж до кінця року обмежив реалізацію права на мирні зібрання у певних місцях Києва невизначеному колу осіб, тобто всім).

Відповідь голови ВАСУ пана Темкіжева:

ВАСУ-мемо-відповідь

Як бачимо, якщо з передостаннього абзацу хоч туманно, але випливає, що зазначену Довідку все ж таки довели до відома служителів феміди, то щодо власне проблемности судової практики – ані слова, ані рядка (і між рядків – теж). Тож – “розтин покаже”.