Кияни обгородили Київраду як місце злочину

DSC02330“Місце злочину” – так  11 липня назвали Київраду учасники об’єднання «Звільнимо Київ разом!», які обгородили її маркувальною стрічкою з відповідним написом. Активісти переконані, що депутати Київради чинять злочин, збираючись сьогодні на засідання, бо їхні повноваження закінчились ще 2 червня. Попередньо громадські активісти закликали парламентарів від опозиційних партій прийти в залу голосувань та не допустити засідання нелегітимної Київради.

Ми вважаємо незаконною спробу без виборів далі ділити податки,DSC02357землю і майно Києва. Мають бути негайно призначені нові вибори міського голови і депутатів. Новообрана Київрада має ухвалити новий статут Києва, який унеможливить продовження дерибану“, – зазначив один із учасників акції.

На думку активістів, життєдіяльність міста фактично заблоковано, оскільки в столиці наразі немає жодного органу влади, якого б кияни уповноважили ухвалювати рішення від їхнього імені. Тому, зазначають активісти, депутати мають негайно повернутись з відпусток та скликати позачергову сесію, на якій призначити вибори до Київської міської ради. Ті, хто не підтримає проведення сесії, будуть розглядатись громадськістю як люди, що не виконують своїх прямих обов”язків перед виборцями і перешкоджають нормальному функціонуванню столиці.  

На Хрещатику, 36 зараз 500 активістів, членів “Батьківщини”, “Свободи” та “УДАРу”.

DSC02398

vilni.go[at]gmail.com