На Сумщині хочуть закрити патріотичний табір

oqr5kTFXawwСумська райрада хоче “розібратися” з дитячим патріотичним табором “Коловрат”, організованим Сумським осередком Молодіжного Націоналістичного Конгресу. Таке рішення ухвалила 5 липня Сумська райрада, за ініціативи депутата Владислава Купрієнка, що є помічником нардепа – “регіонала” О.Волкова.

У своєму рішенні депутати просять майже весь склад силових підрозділів району, зокрема начальника районного відділення міліції, начальника райвідділу СБУ та прокурора Сумського району, визначити місце проведення табору для того, щоб перевірити наявність у дітей зброї, а фахівців СЕС, МНС та райуправління освіти, молоді та спорту провести загальну перевірку табору.

По такому кількісному залученню “силовиків” та чиновників до перевірки єдиного дитячого патріотичного табору на Сумщині – складається враження, що більших проблем у Сумському районі не існує.

Окрім цього, за словами депутатів випливає, що на таборі проводяться якісь спеціальні заходи для “негативного психологічного впливу на свідомість підлітків”, – що є само по собі абсурдним.

Нагадаємо, що минулого року “війну” проти цього дитячого табору “очолив” заступник голови Сумської обласної державної адміністрації І.Яговдик. Тоді спроба обласної влади перешкодити роботі табору за допомогою районної санепідемслужби, місцевих лісників і міліції закінчилася скандалом, що мав широкий резонанс навіть у колах української діаспори в Канаді.

Очевидно, цього року Сумська ОДА робить це руками помічника нардепа Волкова та депутатів сумської райради.

Прес-служба
Молодіжного Націоналістичного Конгресу