Найшла коса на камінь

Не зважаючи на протести територіальної громади міста Нововолинська на Волині,  місцева влада таки взялася ремонтувати пам’ятник прикордоннику НКВД та прилеглий сквер навколо нього. (див. мою попередню публікацію «А пів-мільйона гривень – таки тю-тю!»)

Зранку, 8 липня 2013 року, робітники однієї і тієї ж фірми, яка постійно виграє тендери на проведення подібних робіт, заходилися демонтувати бетонні плити перед скульптурою. Які, на мій хлопський розум, пролежали б іще не одне століття. Міські депутати із опозиційної групи «Спільна думка», теж не дрімали і перешкодили проведенню робіт. Наполягли показати дозвіл, ліцензію, кошторис та проект реконструкції скверу. Не варто й говорити, що нічого цього у виконроба не виявилось.

Потім, по телефону викликали прокурора міста О.Решетника, начальника міліції О.Степанюка, оперативно-слідчу бригаду та наряд міліції для охорони громадського порядку. Прибули журналісти зі сайтів «НВІП», «ПроНовік»  «НДіло» «Красти не можна!» та газети «Наше місто».

Все робилося чітко. Деякі бетонні плити при демонтажі, пошкодили. Отож, міліція складала протоколи про псування майна громади та відсутність дозволів на проведення робіт. Члени «СД» привезли та встановили на території скверу стенди із протестними гаслами і намет. Інтрига розвивається. Міський голова В. Сапожніков, на лікарняному. Обов’язки мера виконує В.Рожелюк – його перший заступник. Холодна війна між членами депутатської групи «Спільна думка» та місцевою владою триває. Яка, як мені видається може перерости у гарячу,  врадіївського типу. Але, бойові дії на цей раз, будуть вестись не на території міського УВС. І штурмуватимуть, цілком можливо, «жовтий дім» міськради, Багатолітні держчиновники котрого,  добряче таки вже встигли набриднути місцевим виборцям. Хто паталогічною жадібністю, хто ненаситними жаданнями влади і славослов’я, а хто й манією величі.

Шановне товариство! Завтра о 8-00 год. роботи біля пам’ятника продовжаться. Прохання до іншогородніх: підтримайте нас морально коментарями на демократичних інтернетсайтах та у ЗМІ. А до небайдужих городян: прийдіть на цю годину у сквер на бульвар. Т.Шевченка. Не даймо закопати більше, аніж пів-мільйона наших гривень у «костку» новітніх місцевих буржуїв!  Наперед дякуємо. Фото сьогоднішніх подій біля скульптури «воїну-захиснику», додаю.

08.07.2013 року

Анатолій Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща», журналіст. Нововолинськ, Волинь

DSCF4749 DSCF4782 DSCF4807

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

  1. Молодці волиняни! Нарешті взялися за марнотравців. Власне тек треба діяти, щоб банда знала, що не все в середу Петра. Належну відсіч треба дати кожній потворі, яка БЕЗ ЖОДНОГО ПРАВА РОЗПОРЯДЖАЄТЬСЯ ГРОМАДСЬКИМ ТАК< ЯК БИ ЦЕ БУЛА ЙОГО/ЇЇ ВЛАСНІСТЬ. Дуже похвально ,що Міські депутати із опозиційної групи «Спільна думка» НЕ ПРОЇДАЮТЬ НАРОДНОГО ХЛІБА, а справді виконують свої обіцянки перед народом.

    Одня, що переочено Що це за така "ВИГРАШНА" чи безпрограшна фірми, яка постійно виграє тендери на проведення подібних робіт? Хто її власник чи властиво крутелик? Як називається і її які дороги ведуть до "риму"?

  2. подивившись свілину із зображенням “памятника”, зрозумів чому потвори-чиновники його захищають – він теж потвора, жалюгідне творіння безталанного ліпщика (бо скульпьор собі таког не дозволить). отже його не ремонтувати треба, а ліквідувати, як образу естетичним почуттям мстян.

Comments are closed.