Олександр Наказненко: «Хто дурний?» в українському футболі

187617-viktor-leonenko-sejchas-u-dinamo-sbory-posle-semina-300x199
Віктор Леоненко

Футбольний сезон 2013-14 рр. розпочався гучним скандалом з відставкою. Найцікавіше, що все це відбулося не в якомусь футбольному клубі чи суддівському корпусі (як це часто-густо трапляється), а в телестудії під час обговорення першого туру нинішнього чемпіонату України. Вислови відомого в минулому гравця київського «Динамо» і збірної України Віктора Леоненка в прямому ефірі  передачі «ПроФутбол» обернулися для нього вилученням з експертів цієї програми.

Деякі ЗМІ намагаються подати за причину цієї відставки закиди в бік керівництва донецького «Шахтаря». До цього вислову відомого футболіста спровокував ведучий програми Ігор Циганик, прискіпуючись до Віктора Леоненка із запитанням: «Яка ваша аргументація, що «Шахтар» вже чемпіон?». «Не можна ось так говорити…», – відповів наразі вже екс-експерт футбольної програми. «Та ну, Віктор Євгенович, нічого не можна говорити… За що ми вам гроші платимо? Я не можу зрозуміти», – наполягав ведучий. Після цього Леоненко якось без ентузіазму видав: «Він (тобто «Шахтар» – ред.) може просто все купити. От і все. Домовитися». Після чого Циганик із задоволеним виразом обличчя констатував: «І це – відповідь!». Дещо знічений Леоненко, вочевидь розуміючи, що його підставляють, додав: «Але ж це не доведено…».

Звернімо увагу на вислів Циганика: «За що ми вам гроші платимо?». Виходить, що Леоненку на телеканалі заплатили гроші, аби він сказав те, що не може довести? Чи як це розуміти? Взагалі, думати треба, що говорити в ефірі.

Далі зайшла мова про стосунки динамівського керівництва з гравцями Мілевським та Алієвим. З цього приводу Віктор Леоненко видав наступне: «Ігор Михайлович (Суркіс – ред.) сам себе підставляє. От він говорить, що футболісти ніякі, а зарплата два мільйони доларів. Ну, так хто дурний? Ігор Михайлович – сам себе підставляє».

Наступного для після ефіру цієї передачі з’явився офіційний лист управління спортивних проектів каналу «1+1», в якому вибачилися за поведінку Леоненка та Циганика й повідомили про припинення співпраці з Леоненком. Чому відсторонили від ефіру тільки Леоненка, але залишили Циганика? Адже саме ведучий підбурював (причому, досить наполегливо) експерта сказати слова про можливість «просто все купити» «Шахтарем». Виявляється, це не провина. Натомість, Леоненко потім видав вже без всякого спонукання фразу про мільйони Мілевського й Алієва, у цьому зв’язку піддавши сумніву розумові здібності Суркіса. Видається, що саме це й вартувало колишньому футболісту відставки з експертів програми «ПроФутбол». Іншого логічного пояснення саме такому формату оргвисновків важко знайти.

Та як би там не було, а тепер з легкого слівця Віктора Євгеновича до крилатих висловів класиків «хто винен?» і «що робити?» додався ще й «хто дурний?», виникнувши на ґрунті кулуарних розбірок в українському футболі. До слова, відставка Леоненка з експертів «ПроФутболу» аж ніяк не дає на нього відповіді. Швидше, навіть навпаки – робить ще жирнішим знак питання в кінці.

Олександр Наказненко

В тему: Експерта програми на “2+2″ звільнили за думку про Ахметова та Суркіса

 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair