Під університетом Калетніка на захисників ЗНО напали братки

У Вінниці неподалік від аграрного університету на активістів, які планували встановити інформаційний намет та розповсюджувати серед абітурієнтів листівки з інформацією про загрозу нівеляції ЗНО, напали молодики, що брутально штовхали та били дівчат-активісток, погрожували їм фізичною розправою і намагались забрати в них намет.

Для масовки також задіяли охоронців університету, представників адміністрації та сотню мовчазних підконтрольних університету студентів. Про це повідомляє сайт “Вставай і дій”.

Як відомо, президентом Вінницького національного аграрного університету є народний депутат від Партії регіонів, автор “освітніх” законопроектів, які передбачають нівеляцію ЗНО та повернення вступних іспитів, Григорій Калетнік.

“Незважаючи на напади молодиків, ні правоохоронці, які були присутні на місці подій, ні наряд міліції, який приїхав за викликом активістів, у ситуацію не втручаються та стоять осторонь.  Не відреагувала міліція і після того, як з боку університету вибігла група з 30 осіб та викрала в активістів елементи намету”, – говориться в повідомленні.

Так само правоохоронці не втрутились навіть тоді, коли молодики почали брутально штовхати, бити дівчат, тягнули їх по асфальту, виривали з рук листівки та облили водою. В цей час студентів підігнали ближче і вони оточили активістів щільним кільцем, щоб ізолювати їх від абітурієнтів та перехожих.

“Вставай і дій” нагадує, що це вже не перший напад на активістів кампанії на захист ЗНО під стінами цього навчального закладу. Минулого разу під час роздачі листівок на дівчат-представниць Громадянського руху “Відсіч” нападали та виривали з рук листівки працівники приймальної комісії, невідомі особи та охорона вишу.

Для коментарів: Катерина (063 452-97-09)

DSCN1579

DSCN1514

DSCN1596

DSCN1585  DSCN1489 DSCN1496  DSCN1510

Крайній праворуч – перший проректор університету Яремчук Олександр Степанович, який двічі намагався вибити з рук журналіста відеокамеру та керув студентами.

DSCN1511  DSCN1570

Screenshot_11 Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3 Screenshot_4 Screenshot_5  Screenshot_7 Screenshot_8 Screenshot_9 Screenshot_10

15 Comments

  1. Складається враження ніби дівчата спеціально “позували” для фото таким чином, щоб створювалось враження, ніби з ними там ну дуууже погано поводились. Це більше схоже на провокацію. Декілька позувань для вдалих кадрів!!!

  2. Я так зрозуміла у студентів дуже багато вільного часу! То краще замість того, щоб роздавати листівочки із незрозумілим змістом, ознайомились б із законопроектом. Може тоді б зрозуміли, яку дурницю стосовно відміни ЗНО їм вбили в голову ті, хто їм заплатив

  3. Ой не можу!! Дівчина в білому пообіймала всіх хлопців, що були присутні, а потім перейшла на дівчат! Краще остерігатись такої дами, бо хто знає, до яких дій вона перейде після обіймів!!!

  4. Представники громадянського руху ” Відсіч” краще б зайнялися корисними справами, наприклад, добре вивчили законопроект ” Про вищу освіту”, а не вчиняли провокаційні дії біля вищих навчальних закладів, заважаючи вступній кампанії.

  5. Я бачив цю листівку. Зміст її досить провокативний та дискусійний. Так звані “активісти”, на мою думку, намагаються виставити себе ображеними. Але для цього також використовують провокативні дії

  6. Вот прочла эту статью и понимаю, что жалко мне этих детей и их родителей. Ведь нельзя так продаватся и бегать с листовками, кричать, делать цырки, вы бы лучше учились. И правильно пишут, что ЗНО это еще больше корупции и в еще больших размерах. И знаете что меня еще удивило, посмотрела еще сайты с такой же статьей й на сайте http://www.vstavay.info/news.php/news/1217/group/15 коментарии, которые критикуют действия етих ребят с “Видсичи” просто не публикуют. Тогда мне все стало ясно, если им нечего боятся и их, как они пишут, поддерживают люди, тогда почему модераторы не выставляют коментарии???

  7. На мою думку, якщо ЗНО не буде приорітетом при вступі до вишу, то хтось перестане заробляти на цьому не малі кошти. От його і захищають усіма можливими способами!

  8. Чому ця”Відсіч”вирішує все за абітурієнтів, що для них ЗНО буде краще вступних іспитів. Спадає на думку, що ця кампанія — просто корупціонери, які хочуть заробляти кошти на абітурієнтах, щоб
    вимагати за сертифікати ЗНО по 3 000.

  9. Захисники ЗНО вони, та ви хоч знаєте, що за цим стоять корупціонери, які лише хочуть наживитися на абітурієнтах, а сертифікат ЗНО коштує 3 тисячі гривень. Ну як Вам таке????

  10. Сертифікати купують за 3 тисячі??? В мене просто немає слів, яка не справедливість, яке хабарництво з цим ЗНО,щей за таку суму………..ну і де ваше ОБІЦЯНЕ КРАЩЕ????!!!

  11. О, Боже, що твориться, це всьо така показуха, “Відсіч” заспокійтесь вже на решті. Так не робиться, а студенти молодці, що ТАК захищали свій ВУЗ!!!

  12. Це просто жах, як не коректно приходити з такими листівка у ВУЗ, що ви цим хочте добитись?!… Ті люди правильно зробили, я б вас взагалі вигнала звідти, мало того, що ці цирки, маскаради свої влаштовуєте на вулицях, в інтернеті, то вже б у Вищі навчальні заклади не лізли!

  13. Та ж це чистої води провокація! Усе це робиться, аби про них писали і говорили! Масової підтримки студентів ця акція не має, тому її вирішили розпочати біля університету одного із авторів законопроекту.

  14. Дитина сусіда вчиться у Вінницькому аграрному, і вона цілком задоволена і освітою і умовами. Деякі столичні університети поступаються по проживанню в десятки разів. Ви б ліпше за це пікетували, а не гаяли час на дурниці!

  15. Шановний, Mykhaylo Svystovych, Ви хочете сказати, що ЗНО не супроводжує корупцію та хабарництво? Супроводжує, та ще й таку, що не кожному по карману, ці проклять сертифікати, коштують шалених грошей, і батьки мусять їх купувати, бо їх дитина не набрала певної кількості балів, і не може нікуди вступити, а рік втрачати, і проходити знову ЗНО, недають райдужних перспектив. Ви будь-ласка думайте, що Ви розповсюджуєте, і захищаєте. Я здавала вступні іспити, мої батьки здавали, і я дуже надіюсь, що поки підросте моя дитина, то це безглуздя закінчиться, і вона теж буде здавати іспити.

Comments are closed.