Проект українського Національного круглого столу з питань євроінтеграції презентовано в США

22-26 липня координатор Робочої групи Національного круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього” Сергій Бондарчук відвідав з робочим візитом Сполучені Штати Америки. Мета цього візиту — презентувати американському політикуму проект українського Національного круглого столу, який має на меті досягти консенсусу між владою та опозицією у питанні євроінтеграції.

Сергій Бондарчук зустрівся сенаторами, конгресменами та представниками Держдепартаменту США. Також відбулись зустрічі з найбільшими мозковими  центрами та громадськими організаціями, такими як Інститут Катона, Центр Безпекової політики, Американсько-ізраїльський комітет громадських зв’язків тощо. На усіх зустрічах  було презентовано проект українського Національного круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього”.

Американські представники висловили підтримку цій ініціативі, яка, на їхню думку, позитивно впливає на розвиток європейського курсу України. Вони відзначили, що пропозиція Юлії Тимошенко, яка є автором цього проекту, є сильним державницьким кроком, а той факт, що громадськість виступає в ролі переговорників, вони розцінили як справжню демократичну практику притаманну усім західним країнам.

В ефірі телепрограми новин Голосу Америки “Час-Time” Сергій Бондарчук зазначив: “Сподіваюсь, що цей візит сприятиме успішному проведенню Національного круглого столу, адже американські політики пообіцяли донести думку про важливість цієї ініціативи до представників української влади та опозиції. Думаю, що здоровий глузд в українських політиків переможе партійні амбіції, і американський принцип зовнішньої політики — “партійна політика закінчуються там, де починаються державні кордони” стане реальністю і для України”.

Нагадаємо, що з ініціативою проведення Національного круглого столу задля прогресу у справі євроінтеграції України вперше виступила Юлія Тимошенко у своїх статтях “День Європи” та “67 робочих днів?!”. 20 червня 2013 року громадські діячі, історики, експерти, активісти заявили про те, що розпочинають процес організації Національного Круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього”. 

Серед ініціаторів цього процесу: В.Брюховецький (Почесний Президент НаУКМА), С.Бондарчук (громадсько-політичний діяч), Я.Грицак (професор, УКУ), В.Кіпіані (редактор “Історичної правди”), К.Матвієнко (експерт Корпорації “Гардарика”), В.Мусіяка (професор, правник), С.Романів (громадсько-політичний діяч української діаспори, Австралія), О. Таланчук (Президент Університету “Україна”), О.Кривдик (політолог, активіст), Євген Іхельзон (співкоординатор руху “Ми-європейці”), А.Левус (громадський активіст). 

Координатором Наглядової ради Національного круглого столу є В’ячеслав Брюховецький, а Робочу групу очолює Сергій Бондарчук. Перший, громадський етап Національного круглого столу відбудеться 7 серпня, а Політичний, за участю представників влади та опозиції, напередодні Дня Незалежності.

Прес-служба Робочої групи

Національного круглого столу

“Порозуміння заради європейського майбутнього”