The Washington Times написала про український Національний круглий стіл сприяння євроінтеграції

Оглядач Ашиш Кумар Сен в статті «Громадський діяч вимагає від України звільнення Тимошенко», яка вийшла 24 липня у номері «The Washington Times», розглядає ситуацію навколо українського Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього». У статті він описує свої враження після зустрічі Сергія Бондарчука з журналістами та редакторами The Washington Times, яка відбулась минулого тижня у Вашингтоні.

 Подаємо короткий виклад статті:

 «Український громадський діяч Сергій Бондарчук вважає, що Президент України повинен звільнити ув’язнену Юлію Тимошенко і прийняти судову та виборчу реформи для досягнення більш тісних відносин з Європейським Союзом.

 Бондарчук – колишній народний депутат України, повідомив редакторам і журналістам газети TheWashington Times, що робоча група Національного круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього» має на меті посприяти в підписанні Президентом України Віктором Януковичем Угоди про асоціацію та договору про зону вільної торгівлі з ЄС у листопаді в столиці Литви Вільнюсі.

 Національний круглий стіл, організований громадськістю, підготував список з питань, які повинні бути вирішені українським урядом для інтеграції з ЄС. Чільне місце серед них займає звільнення колишнього прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, а також припинення практики «вибіркового правосуддя», що використовується проти політичних опонентів Януковича.

 «Ці питання тісно пов’язані з долею Юлії Тимошенко», – вважає Бондарчук, що перебував у постійному контакті з ув’язненою. Він звинуватив Януковича у курсі на «супер президентську республіку», в якій президент є «єдиною реальною особою, яка приймає рішення.»

 Тетяна Шалківська, прес-секретар посольства України у Вашингтоні, відмовилася коментувати звинувачення пана Бондарчука, але деякі аналітики також зауважують про дрейф України у бік авторитаризму.

 «Якщо ви подивитеся на те, що відбулося в Україні з 2010 року, коли Янукович став президентом, ви побачите тенденцію до більш авторитарного правління», – сказав колишній посол США в Україні Пайфер.

 Повний текст статті: http://www.washingtontimes.com/news/2013/jul/24/a-ukrainian-civic-activist-says-ukraines-president/

 Нагадаємо, що з ініціативою проведення Національного круглого столу задля прогресу у справі євроінтеграції України вперше виступила Юлія Тимошенко у своїх статтях «День Європи» та «67 робочих днів?!». 20 червня 2013 року громадські діячі, історики, експерти, активісти заявили про те, що розпочинають процес організації Національного Круглого столу «Порозуміння заради європейського майбутнього». 

 Серед ініціаторів цього процесу: В.Брюховецький (Почесний Президент НаУКМА), С.Бондарчук (громадсько-політичний діяч), Я.Грицак (професор, УКУ), В.Кіпіані (редактор «Історичної правди»), К.Матвієнко (експерт Корпорації «Гардарика»), В.Мусіяка (професор, правник), С.Романів (громадсько-політичний діяч української діаспори, Австралія), О. Таланчук (Президент Університету «Україна»), О.Кривдик (політолог, активіст), Євген Іхельзон (співкоординатор руху «Ми-європейці»), А.Левус (громадський активіст). 

 Координатором Наглядової ради Національного круглого столу є В’ячеслав Брюховецький, а Робочу групу очолює Сергій Бондарчук. Перший, громадський етап Національного круглого столу відбудеться 7 серпня, а Політичний, за участю представників влади та опозиції, напередодні Дня Незалежності.

 

Прес-служба Робочої групи

Національного Круглого столу

«Порозуміння заради європейського майбутнього»