Як захистити права та економічні інтереси сільських жінок

9 липня 2013 року у м. Тернополі, в приміщенні обласної ради  каб.531 відбудеться регіональний захід  «День захисту прав та економічних інтересів сільських жінок»

Про те, що сільські жінки складають більше чверті населення земної кулі говорять часто. Як і про те, що вони відіграють важливу роль у виробництві продуктів харчування, в розвитку стабільності сільських територій. І зовсім рідко говорять про те, що  сільські жінки часто не мають можливості захистити своє право на землю, дістати доступ до життєво важливих послуг, таких як медичне обслуговування, кредити або навчання.

Хоча б частково виправити ситуацію взялася Всеукраїнська громадська організація «Спілка сільських жінок України», яка проводить в різних регіонах країни навчальні семінари «День захисту прав та економічних інтересів сільських жінок»                                                                                                                                                    Учасниками семінарів стали сільські жінки з різних районів області, а також представники органів влади та місцевого самоврядування, сільські голови, представники громадських організацій.

У м. Тернополі такий семінар відбудеться 9 липня у приміщенні Тернопільської обласної ради. Спілчани та експерти представлять можливості  для мешканців села захищати свої права та економічні інтереси, зокрема через використання механізмів кооперації та дорадництва , мова йтиме також про оптимізацію податків сільськогосподарського виробництва. Також буде запропоновано модельну презентацію з електронного врядування «Розумне село».

Серед запрошених експертів Галина  Скарга- голова ВГО «Спілка сільських жінок України», Роман Корінець,-  президент Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, Валентина Проніна –  завідувач відділу Генеральної дирекції Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України», член громадських рад при Держкомпідприємництві та Міністерстві фінансів України, представники Чернівецької агенції розвитку села

 

Дні захисту прав та економічних інтересів сільських жінок пройшли вже в 18 областях України за підтримки проекту Агроінвест в Україні.  Спілка сільських жінок України ще планує провести їх у 3 областях завдяки проекту «Підвищення спроможності сільських жінок захищати свої права та економічні інтереси», який виконується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Програма «Громадянське суспільство та належне врядування», але будемо вести постійний пошук коштів, щоб провести такі заходи у всіх областях України.

Довідково

Спілка сільських жінок України була створена 1998 року, зареєстрована у 2001 році. Серед її членів сільські жінки – фермери, власники особистих селянських господарств, науковці, сільські активісти. Спілка має осередки у 22 областях країни та АР Крим. Голова Правління Спілки – Скарга Галина Петрівна.

Мета програми “Громадянське суспільство та належне врядування” Міжнародного фонду «Відродження»– запровадження сталого діалогу громадянського суспільства з владою в тих сферах реформ, які можуть сприяти розвитку громадянського суспільства, через участь основних зацікавлених сторін у прийнятті та моніторингу виконання рішень органів влади на всіх рівнях